De nieuwste profielen en plinten van Küberit

De nieuwste profielen en plinten van Küberit | Parketblad
De nieuwste profielen en plinten van Küberit | Parketblad

DOMOTEX HAL 7, B46 – Op de laatste dag van de grootste vloerbedekkingvakbeurs ter wereld gaan wij nog even naar hal 7, the place to be voor installatie- en onderhoudsproducten, machines en gereedschappen. Küberit, de Duitse fabrikant van profielen, plinten en andere randafwerkingartikelen voor professionals, viert in Hannover zijn 150e verjaardag. Ons valt daarbij vooral het nieuwe edelstaalassortiment op (foto).

 

150 jaar Küberit

Begonnen in 1863 met de productie van vooral metalen raamdecoratieartikelen, startte het in Lüdenscheid (Sauerland) gevestigde bedrijf in 1950 met het produceren van kunststof profielen voor vloeren en trappen. Twintig jaar later kwamen daar metalen profielen bij. Sinds 1993 maakt Küberit (www.kueberit.com) alleen nog profielen in aluminium, staal en messing, voor een belangrijk deel voor de houten-vloerenmarkt. Voor dit jaar heeft de fabrikant een investering gepland voor een nieuwe profileringstraat. Deze moet het mogelijk maken kleine partijen edelstaalprofielen op wens van de klant te maken.

Küberit promoot ook flink zijn Design-Clip profiel (foto). “Met dit tweedelige systeem werk je niet alleen heel snel, de cliptechniek biedt ook een maximum aan stabiliteit”, vertelt Patrick Welscheit.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen