Dé Parketplaatsers bezoeken Kerakoll

Dé Parketplaatsers bezoeken Kerakoll | Parketblad

SASSUOLO (I) – Nadat hij in april een grote Nederlandse delegatie had ontvangen (zie Parketblad 6 + 7/8-2012) liet GreenBuilding area manager Benelux Geert-Jan Wellink 27 leden van Dé Parketplaatsers kennismaken met Kerakoll. Hiervoor waren de leden van de Belgische parketteursvereniging in september drie dagen te gast op het hoofdkwartier van de Italiaanse bouwmultinational in Sassuolo. Dit op uitnodiging van Kerakoll en Houtbedrijf Kerkhofs, één van de drie verdelers in België.

 

De leden van Dé Parketplaatsers zijn zeer enthousiast over Kerakoll, horen wij na afloop van het bezoek van secretaris Koen De Gelder. “Als gastheer en docent verzorgde Geert-Jan op een professionele wijze én in onnavolgbare stijl de trainingen. Deze vonden plaats in de GreenBuilding Campus. Dit moderne en tegelijk prachtige opleidingscentrum is gebouwd rond een historisch pand en bevat onder meer een open auditorium en de nodige praktijkruimte. Onze leden mochten natuurlijk ook zelf de verschillende parketsystemen uitproberen.”

Het hoogtepunt van de driedaagse reis was een bezoek aan het GreenLab, hét symbool van de GreenBuilding Philosophy van de Italiaanse multinational. Dit futuristische onderzoekscentrum is volledig gebouwd met GreenBuilding-materialen en genereert zijn eigen energie. Het bevat negen laboratoriums waar zo’n honderd onderzoekers werken aan groene en duurzame producten. De 23,75 meter hoge koepel heeft een werkoppervlak van 6.857 vierkante meter en heeft 14 miljoen euro gekost. Het bezoek werd waardig afgesloten met een bezoekje aan Venetië.

 

Nederland en België

Kerakoll (www.kerakoll.com) biedt voor houten vloeren producten voor het voorbewerken en impregneren van ondergronden, zoals minerale egaliseermiddelen, zelfvloeiende egaliseermiddelen met HDE-technologie en minerale en organische vochtschermen. Voor het plaatsen van parket en elastische vloerbedekkingen zijn er onder meer organische lijmen, lakken en onderhoudsproducten.

In Nederland worden de parketproducten verdeeld door Parketgroothandel De Houtmeester, Parket Point, Plinten & Profielen Centrale en Select Vloeren. In België zijn de verdelers Houtbedrijf Kerkhofs, Jagro en Raekelboom.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen