De Vesting doet goede zaken op Domotex

19-01-2017
De Vesting doet goede zaken op Domotex

De Vesting doet goede zaken op Domotex
 SOMEREN- Hoewel het definitieve Domotex verslag pas te lezen is in het februarinummer meld ik hier alvast de ervaringen van een succesvolle debutant op de beurs: De Vesting gooide hoge ogen in Hannover.

 

Wasziederij De Vesting en Smelt Machinery kijken vol tevredenheid terug op alle belangstelling op Domotex Hannover voor hun binnen enkele seconden met LED-licht uit te harden hardwasoliën voor houten vloeren en de speciaal daarvoor ontwikkelde machines. De LED-hardwasolie kreeg hiervoor de Innovations@Domotex Award, een prestigieuze onderscheiding voor baanbrekende uitvindingen. Op ’s werelds grootste vloerenvakbeurs maakten beide bedrijven een flitsende start door als eerste ter wereld een totaalconcept voor het afwerken van parket met LED-licht aan te bieden.

Uitharden met LED-licht in plaats van UV-licht biedt grote voordelen. “Je bespaart 60 tot 75 procent op je energiekosten, de lampen hoeven niet op te warmen en gaan zo’n 20 keer langer mee. Bovendien kunnen de lampen van Smelt Machinery gewoon op je bestaande oliestraat, waardoor de investeringen laag zijn. Doordat de olie oplosmiddelvrij is en er geen ozon vrijkomt bij het uitharden, heb je ook geen dure afzuiginstallaties nodig. Omdat er tijdens het drogen geen CO2 vrijkomt, is werken met de nieuwe LED-technologie bovendien heel milieuvriendelijk”, vertelt CEO Henk Smits van Wasziederij De Vesting.

De LED-hardwasolie van Wasziederij De Vesting uit Someren bestaat uit een speciale mix van oliën, harsen, wassen en oplosmiddelvrije toevoegingen, waardoor de olie onder invloed van LED-licht binnen enkele seconden volledig is uitgehard. De olie is er in 20 standaardkleuren en verdiept de kleur van het hout.

Voor vloerenleggers en meubelmakers heeft Smelt Machinery uit Nijverdal lichte loopmachines en handlampen. Directeur Johan van de Beek: “Doordat de olie niet stroperig wordt, werk je er erg gemakkelijk mee. Ook beschadigingen zijn snel en makkelijk te herstellen. Even opschuren, een doekje met LED-olie er overheen, uitharden met de LED-handlamp en de vloer is weer als nieuw. Dit werkt zelfs bij diepe deuken, die laat je gewoon vollopen met de olie! De snelle uitharding, goede bestendigheid tegen vloeistoffen en vuil, en hoge slijt- en krasvastheid maken deze nieuwe technologie bijzonder geschikt voor projecten.” Op de foto de kleurenwaaier voor deze olie van De Vesting.