Demonstraties parketambacht op InCoDa

Beurs 08-04
Demonstraties parketambacht op InCoDa

Op de InCoDa vakbeurs, die word georganiseerd van 22 t/m 24 september 2024, word dit jaar ruimte beschikbaar gesteld om het ambacht van het parketplaatsen extra onder de aandacht te brengen.

Demonstraties parketambacht op InCoDa

Op initiatief van Eric Jongmans, MeesterParketteur bij het Gilde van Parketteurs, zal hij samen met 6 gewaardeerde collega’s het ‘Parket Ambacht Plein’ vormgeven. Op de stand kunnen bezoekers van de beurs getuige zijn van ambachtelijk vakmanschap en de meerwaarde ervaren van het gebruik van hout als vloerafwerking.

“Ik ben van mening dat er naast het NKP, dat al tientallen jaren een succesvol evenement is tijdens de beurs, ruimte moet komen om in alle vrijheid de bezoekers van de beurs de schoonheid en positieve kenmerken van parket te laten ervaren. Daarnaast kan iedereen hier meer informatie krijgen over de parketopleiding aan het ROC Midden Nederland. Het is geen wedstrijd en de deelnemende parketteurs zijn volledig vrij in hun keuze wat ze willen laten zien. Parket heeft zoveel meer te bieden dan een standaard visgraat- of plankenvloer. Juist vanuit die gedachte word het Parket Ambacht Plein een stand waar zeer veel te zien en te beleven valt op alles wat met parket en houten vloeren te maken heeft”, aldus Eric.

Parket Ambacht Plein

De deelnemers die Eric gaan ondersteunen tijdens deze drie dagen zijn: Johan Zwartbol, Jakko Woudenberg, de broers William en Sander Sonnemans, Marcel Schipper, Erwin v.d. Putten en Raymond v.d. Ven. De beursorganisatie heeft eraan bijgedragen dat wij voor het Parket Ambacht Plein kunnen beschikken over een ruimte van 140 m2. Om het evenement te bekostigen zal de komende tijd contact worden gelegd met op de branche gerichte bedrijven.