Domotex asia/Chinafloor opnieuw succesvol

05-04-2016
Domotex asia/Chinafloor opnieuw succesvol

Domotex asia/Chinafloor opnieuw succesvol

SHANGHAI- De 18e editie van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR vond plaats op 22-24 maart in het Shanghai New International Expo Center, waarbij 1,303 exposanten uit 39 landen en 50,398 bezoekers uit meer dan 110 landen aanwezig waren.

Dit is een toename van 9.3% in het aantal bezoekers vergeleken met vorig jaar. Zowel Chinese als buitenlandse exposanten waren zeer te spreken over het aantal bezoekers van de vakbeurs, zodat bijna 63 procent van de standhouders zich al weer heeft opgegeven voor 2017. De beurs blijft groeien, zowel in omvang als in de kwaliteit van de bezoekers, aldus Martin Folkerts, directeur Global Fairs bij organisator Deutsche Messe.

Bezoekers uit de gehele wereld hebben de nieuwste vloeren trends gezien in 12 hallen met een totaaloppervlak van 140.000 vierkante meter. Ze namen deel aan meer dan 30 conferenties, evenementen en seminars over het leggen van vloeren, gepresenteerd door bekende experts en ontwerpers.

Milieubescherming en innovatie waren de centrale thema's van deze beurs. De GreenStep Asia Awards en InnovAction 2016 prijzen passen bij dit thema. De 4e Green Step Asia Awards in samenwerking met Floor Covering Weekly toonde duurzame initiatieven op het gebied van vloeren. Weihai Shanhua Carpet Group, Zhejiang Xingyue Carpet Industry en Zhejiang Kingdom Plastics wonnen prijzen, eervolle vermeldingen waren er voor Beamy International en Novalis Innovative Flooring.

InnovAction 2016 is een award waarvoor bezoekers online moeten stemmen. Dertig bedrijven ontvingen prijzen voor hun producten, drie daarvan wonnen de Best of the Best categorie. Wuxi Fuxing Carpet voor de tapijtsector, Hangzhou Dasso Technology voor houten vloeren en Zhejiang Hailide New Material voor elastische vloerbedekking Tijdens de beurs waren er ook twee andere expo's te zien in het beurscomplex: cadex en Materia. Deze twee evenementen met nieuwe materialen trokken veel architecten, fabrikanten en ontwerpers.