Domotex Shanghai start over drie weken

Domotex Shanghai start over drie weken | Parketblad


SHANGHAI – Over drie weken start de vijftiende editie van Domotex Asia/Chinafloor. Zes weken voor de start was dit vakevenement voor 95 procent volgeboekt. “Wij verwachten 1.200 exposanten die maar liefst 130.000 vierkante meter beursvloer zullen vullen. Deze vijftiende show zal dan ook zeker weer een groot succes worden!”, aldus international sales & marketing director Elena Geremia, namens de organisatoren VNU Exhibitions Asia en Deutsche Messe.

 

Domotex Asia/Chinafloor (DACF) is na de moederbeurs in Hannover de grootste vloerbedekkingvakbeurs ter wereld. Voor de Chinese editie van Domotex kwamen in 2010, 2011 en 2012 steeds zo’n 40.000 bezoekers naar Shanghai. Daar stonden ieder jaar een dikke 1.000 exposanten, vooral met vloeren in bamboe, parket en laminaat. Dit jaar vindt de beurs plaats van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 maart. Hoewel de meeste exposanten uit China zelf komen, zijn in Shanghai altijd ook grote internationale aanbieders te vinden. Deze editie zijn dat bijvoorbeeld Amorim, Armstrong, Gerflor, Mapei en Välinge Innovation. Uit België komen onder andere Balta, Beaulieu, BerryAlloc en Unilin. Parket, laminaat en bamboe zijn altijd (dit jaar met vier hallen) de grootste productgroepen, maar pvc/vinyl groeit het snelste. Acht landenpaviljoens zullen één hal met textiele vloerbedekkingen vullen. Ook Nederland en België zijn present! Het laatste land ondersteunt door Fedustria en FIT Agency. Chinese tapijtproducten zullen samen nog eens drie hallen vullen.

 

Wood Flooring Forum

Verder zijn er tal van extra activiteiten als InnovAction in hal 1, Floor-tech Forum, Carpet-tech Forum en het door Materia gepresenteerde Materials for Future Floors. Ook het tweejaarlijkse Wood Flooring Forum en de China Wood Flooring Retailers Conference vinden dit jaar weer plaats. Tegelijkertijd met DACF vindt R+T Asia plaats.

Na DACF zijn er dit jaar nog twee edities van Domotex: Moskou is van 25 tot en met 27 september het toneel voor de tweede editie van Domotex Russia. In Istanbul vindt van 7 tot en met 10 november Domotex Middle East plaats. Hannover Consultancy kan u helpen met meer informatie over exposeren op Domotex.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen