Duitse parketindustrie had een goed jaar in 2015

Duitse parketindustrie had een goed jaar in 2015 | Parketblad

BAD HONNEF- De Duitse parketindustrie heeft 2015 afgesloten met een kleine omzetstijging van 1,8 procent ten opzichte van 2014. De binnenlandse productie daalde, de omzet steeg dankzij geïmporteerde vloeren die werden verkocht.

De vdp, de vereniging van Duitse parketproducenten, ziet hierin een langdurige trend: steeds minder productie in Duitsland en meer import van buiten Europa die onder Duitse vlag wordt verkocht. De eerste drie kwartalen van vorig jaar stelden teleur wat de omzet betreft, maar het laatste kwartaal maakte alsnog iets goed (plus 1,76 procent). De eigen productie daalde echter met 3,5 procent.

Hardlopers op de Duitse parketmarkt blijven, product technisch gezien, tweelaags parket (plus 12 procent) en drielaags landhuisdelen (in ons land steeds zeldzamer) dat met 5,5 procent steeg. Voorzitter Michael Schmid van de vdp: "Met de stijging van 1,8 procent herhalen we helaas niet de grote sprong voorwaarts die we in 2014 maakten, toen we 2,8 procent groeiden. Desondanks kunnen we tevreden zijn over het resultaat. De eindspurt compenseerde een jaar dat er aanvankelijk beroerd uitzag. Deze achterstand inlopen en winst maken in één kwartaal bewijst dat parket een waardevol en uniek product is en blijft." Goed gezegd, Herr Schmid! Op de foto een mooie Duitse vloer van...wie het weet mag het zeggen!

 

 
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen