Duurzaam kunststof

#interieurbouw 28-06-2021
Duurzaam kunststof

Een PVC vloer is een kunststof vloer en al klinkt dat niet direct heel duurzaam, toch zijn mFLOR en Solcora vloeren zeker duurzame vloeren. De duurzaamheid van deze vloeren komt naar voren in verschillende aspecten, van productie tot de producteigenschappen.
Duurzaam kunststof
Bij de productie van mFLOR en Solcora wordt ieder detail weloverwogen en worden bewuste keuzes gemaakt. Dit draagt allemaal bij aan de kwaliteit en uitstraling van de vloer. Door te kiezen voor pure, A+ kwaliteit PVC kan worden gegarandeerd dat er geen schadelijke stoffen in de vloer zitten. Emissies worden tot een absoluut minimum beperkt en de vloeren vanmFLOR geven geen schadelijke stoffen door, waardoor ze volledig recyclebaar zijn. De fabriek beschikt daarnaast over de ISO-14001 certificering; de productie heeft daardoor ook geen (nadelig) effect heeft op de lokale omgeving.
 
Lange levensduur
PVC vloerdelen zijn dunner en lichter dan laminaat of parket, er zijn dus minder vrachtwagens nodig om dezelfde hoeveelheid vloer te vervoeren. Zo vermindert mFLOR de uitstoot en energiekosten bij het transport. En doordat de vloer dunner is, is de warmteweerstand ook minimaal. PVC vloeren zijn dan ook bij uitstek geschikt voor vloerverwarming of -koeling, de installatie kan met een PVC vloer een optimaal rendement behalen.
Tot slot blinken mFLOR en Solcora vloeren uit door hun hoge kwaliteit en slijtvastheid, wat resulteert in een zeer lange levensduur. Om dit te onderstrepen wordt op sommige vloeren zelfs 25 jaar garantie gegeven. Tevens zijn ze waterbestendig en zeer eenvoudig te reinigen. Van een vloer die lang mooi blijft, kun je extra lang genieten en hoe langer een vloer gebruikt wordt, hoe minder grondstoffen er nodig zijn voor de productie van een nieuwe vloer. Een Solcora klikvloer is bij een verhuizing zelfs mee te nemen.
 
Op deze en nog veel meer manieren probeert mFLOR bewust om te gaan met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ecologisch verantwoord voor nu én voor volgende generaties.

Duurzaam kunststof