Duurzame woongezonde designvloeren

#interieurbouw 17-03-2021
Duurzame woongezonde designvloeren

De woongezonde ‘vinylvloer zonder vinyl’ heeft sinds zijn introductie in 2018 een stevige positie in de markt verworven. Nu breekt met designvloer MeisterDesign. next (Edition M7) een nieuw tijdperk aan voor de duurzame, woongezonde en pvc-vrije designvloeren uit het MEISTER-assortiment. Acht authentieke decors staan garant voor variatie.
Duurzame woongezonde designvloeren
De nieuwe designvloer beschikt over een innovatief modulaire comfortopbouw met geïntegreerde contactgeluiddemping van kurk en een speciale AquaSafe-plaat op basis van hernieuwbare materialen voor een verminderd opzwelrisico. Daarnaast zijn de randen AquaStop-geïmpregneerd en voorzien van het goed sluitende, gepatenteerde fold-down-kliksysteem Masterclic Plus voor gegarandeerd 4 uur bestendigheid tegen water.
Zo is MeisterDesign. next niet alleen geschikt om in de woon- of slaapkamer te gebruiken, maar ook voor in de gang, keuken en badkamer (uiteraard ook op een warmwater-vloerverwarming).
Met de hoge gebruiksklasse 23/33 vormt ook projectgebruik geen enkel probleem. De compacte planken (formaat: 1287 × 220 mm met een dikte van 8 mm) zijn eenvoudig en veilig te leggen.
Voelbaar en zichtbaar
Een bijzondere innovatie is het Puretec Pro-oppervlak. Deze vernieuwende soft-PUR-laag zorgt voor bijzonder heldere kleuren en authentiek uitziende patronen. Met name bij de drie poriënsynchrone decors van deze Edition verbindt het oppervlak de voelbare en zichtbare structuur perfect. De geringe patroonherhaling (negen verschillende planken) zorgt bij MeisterDesign. next na het leggen voor een bijzondere veelzijdigheid en afwisselende uitstraling en vormt zodoende een geheel nieuwe maatstaf.
 
Antibacterieel
Net zoals alle ‘vinylvloeren zonder vinyl’ is ook MeisterDesign. next 100% vrij van pvc en weekmakers, volledig Made in Germany en beschikt de vloer over het keurmerk De Blauwe Engel. Ook op gebied van hygiëne en woongezondheid biedt deze vloer een bijzonder voordeel. De oppervlakken zijn van nature antibacterieel (geteste bacteriestammen: Staphylococcus aureus en Escherichia coli) – en dat geheel zonder extra coating.

Duurzame woongezonde designvloeren