Een eeuw elektrische handzagen

Gereedschap 15-02
Een eeuw elektrische handzagen

In 2024 viert SKIL het honderdjarig bestaan. Met een eeuw aan kennis en ervaring op zak, blijft het merk streven naar progressie en innovatie. Gedurende 2024 viert SKIL dit jubileum met onder andere een nieuwe productlijn, limited edition producten en speciale promoties. Het feest gaat van start op de Eisenwarenmesse in Keulen.

Een eeuw elektrische handzagen

Het verhaal van SKIL begint in 1921, toen uitvinder Edmond Michel een oplossing zocht voor de werkers in Louisiana die machetes gebruikten om door dik suikerriet heen te hakken. Michel ontwikkelde ’s werelds eerste elektrische handzaag in 1923. De zaag trok de aandacht van landschapsontwikkelaar Joseph W. Sullivan en in 1924 richtte hij samen met Michel ‘The Michel Electric Handsaw Company' op en veranderde de naam in SKILSAW.

Een eeuw elektrische handzagen

Mijlpalen zijn onder andere de introductie van elektrische boren in 1934 en de toonaangevende ‘Model 77’ cirkelzaag in 1937, wat nu nog steeds in de collectie te vinden is.

Een eeuw elektrische handzagen

Dit jaar toont SKIL opnieuw haar innovatieve en proactieve karakter door een betaalbare productlijn te introduceren met doe-het-zelfgereedschap aangedreven door een geavanceerde digitale borstelloze motor, inclusief 5 jaar garantie.