Een EPD voor CERAMIN van CLASSEN

Vloeren & Wanden 15-02
Een EPD voor CERAMIN van CLASSEN

De CLASSEN Group kondigt met trots de publicatie aan van de CERAMIN Environmental Product Declaration (EPD).

Een EPD voor CERAMIN van CLASSEN

Met hun kwantitatieve uitspraken over de milieuprestaties van bouwproducten zijn EPD's gericht op veel geadresseerden die betrokken zijn bij de waardeketen van de grondstoffen tot het gebouw via productie en diensten.

Een EPD voor CERAMIN van CLASSEN

De producten van Ceramin voldoen niet alleen aan de verwachtingen op het gebied van kwaliteit en esthetiek, maar zetten ook een nieuwe maatstaf op het gebied van ecologische verantwoordelijkheid. Klanten kunnen er zeker van zijn dat ze met CERAMIN niet alleen een hoogwaardige vloerbedekking kopen, maar ook een bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Vooral opmerkelijk zijn de indrukwekkende resultaten die CERAMIN behaalt door PVC-vrij te zijn en gerecycled materiaal te gebruiken. Het gebruik van gerecycled materiaal bij de productie is een belangrijke factor die bijdraagt aan dit positieve resultaat.

Een EPD voor CERAMIN van CLASSEN

Classen vertrouwt op polypropyleen

Met CERAMIN heeft CLASSEN een materiaal ontwikkeld dat grotendeels bestaat uit gerecycleerde kunststoffen en 100 procent recycleerbaar is. CLASSEN vermijdt bewust het gebruik van chloor, PVC en weekmakers voor de gezonde wand- en vloerbekleding CERAMIN en vertrouwt in plaats daarvan op de kunststof polypropyleen (PP).