Een nieuwe lente, dus een nieuwe trend!

28-02-2017
Een nieuwe lente, dus een nieuwe trend!

Een nieuwe lente, dus een nieuwe trend!


WIELSBEKE - Ik heb een ongelofelijk zwak voor de beide marketing dames van Quick-Step. Oude mannen zoals ik kunnen hun flitsende trend tempo absoluut niet bijbenen, dus wat doen ze? Bam, de volgende trend er over heen! Deze keer is het de Frisse Start.

Weg met de winter blues, een frisse start voor lichaam en geest en voor het interieur. Dus ook weg met de zware, fluwelen, licht verlopen en zeer decadente bloemenpatronen en donkere kleuren, weg met het doffe goud en de glazen vol absint, het memento mori gemompel en de boeken van Poe (Edgar Allan, niet Winnie). Fris, vrolijk, zonnig en gooi open die deuren!

Vrolijk en energie zijn de kernwoorden, aldus de vloeren fabrikant. De feestkilo's moeten er af, er moet bewogen worden en als beloning drinken we een sapje in ons nieuwe interieur, want voor de terrassen is het nog te koud. "De frigo's raken gevuld met slaatjes en healthy juices. De winter detox, ook voor het interieur." Geweldig, dames!

Geen wollen dekens meer, maar kleurrijke plaids. Kussens en geur kaarsen! Fluweel mag blijven, maar niet te zwaar. Denk aan de Memphis stijl: kleurig met een knipoog naar de Art Deco. En....daar komt ie....een houten vloer! "Vloeren maken of kraken je interieur. Beginnen bij het begin. Maar welke vloer past in jouw interieur?" Meerlaags parket, "maar ook imitatie is fantastisch.". Van ieder ander bedrijf zou ik zo'n zinnetje niet hebben gepikt, van deze vrolijke dames wel. U kent het verhaal verder wel: de look en feel van echt hout maar het gemak van vinyl en laminaat. Tegen een stootje kunnen en waterbestendig zijn.

De dames wijzen ons op de verschillen tussen lange en korte vloerdelen, smalle en brede planken en de invloed op de uitstraling van het interieur: "Smalle, lange ruimte? In de breedte leggen. Korte, kleurrijke planken doen wonderen in kleine ruimten. Grote ruimte? Durf te kiezen voor extra lang en extra breed." Met de FloorExplorerTool kan men in drie stappen online de ideale vloer uitzoeken. Kijk naar het moodboard voor de kleuren en vormen die Quick-Step heeft uitgezocht voor dit voorjaar.