Eerste clubhuis-meeting Gilde druk bezocht

Eerste clubhuis-meeting Gilde druk bezocht | Parketblad


ALBLASSERDAM – Het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs heeft zijn eerste clubhuis-meeting gehouden. Deze vond donderdag 11 oktober plaats in het vorig jaar geopende ScholingsCentrum van Schönox te Alblasserdam. De gastheren waren Ruud Stam (foto) en René Leeuwerink.

 

“Iedere vereniging hoort een clubhuis te hebben, waar leden en belangstellenden elkaar kunnen treffen om over hun gemeenschappelijke passie te praten. Dat geldt ook voor ons”, aldus bestuurslid Han Dorenbos van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs. “Daarom gaan wij enkele malen per jaar een clubhuis-bijeenkomst houden. Een min of meer informeel treffen, waarin steeds een ander interessant of actueel onderwerp wordt behandeld.” Het ‘clubhuis’ zal op steeds wisselende locaties worden gehouden. Dorenbos: “Dan weer bij een van onze leden, dan weer bij een van onze vrienden of andere partijen waar wij mee samenwerken. Zo maken wij het mogelijk bij elkaar in de keuken te kijken.” Voor meer informatie: www.gildevanparketteurs.nl.

 

Stevige discussies

Onderwerpen van de eerste clubhuis-meeting waren de verschillende ondergronden, hoe je die herkent en voorbereidt, en natuurlijk de valkuilen waarop je als parketteur moet letten. Verkoopleider Vloertechniek Ruud Stam van de Duitse fabrikant van lijmen en egaliseermiddelen (www.schonox.nl) wist de vijftien aanwezigen hiermee echt te boeien. Bovendien kwamen er stevige discussies los over opschuren, vochtschermen, anhydriet dekvloeren en vochtmetingen. Dick Pest van het Maerssens Vloerenhuys uit Maarssen was ook uitgenodigd door het Gilde. “Dit soort avonden zijn zeker zinvol. Want het zijn niet de gemakkelijkste tijden, dus iedere euro telt. Het is daarom belangrijker dan ooit klachten zoveel mogelijk te vermijden.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen