Eerste editie Vrouwen in het Parket goed ontvangen

30-06-2015
Eerste editie Vrouwen in het Parket goed ontvangen

Eerste editie Vrouwen in het Parket goed ontvangen

WIJK BIJ DUURSTEDE_ Zo’n twintig dames uit de parketwereld zijn maandag 22 juni een hele dag te gast geweest bij ‘Vrouwen in het Parket, ondernemen met visie’. Met de eerste editie van dit netwerk event exclusief voor vrouwen ging een lang gekoesterde wens van directeur Lisa Augustin-Klaassen (links op de foto) van de Plinten & Profielen Centrale in vervulling. De dag vond plaats op het hoofdkantoor van de groothandel in Wijk bij Duurstede. Sprekers waren interieurarchitect en tv-presentator Michiel de Zeeuw en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg.

Het idee voor Vrouwen in het Parket ontstond toen Lisa Augustin-Klaassen met haar broer Peter veel op klanten bezoek ging om zich voor te bereiden op het overnemen van de Plinten & Profielen Centrale (PPC) van hun vader en oprichter Drees Klaassen. “Uit onderzoek weet iedereen dat vrouwen bij de aankoop de beslissende stem hebben. Maar tijdens de vele klanten bezoeken viel het mij op dat er in de vloerenbranche zo weinig vrouwelijke ondernemers zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat deze kleine groep elkaar kent en helpt. Om dit te realiseren heb ik dit initiatief op de rails gezet.”

“Echt een heel inspirerende dag! Waarom? Je staat als het ware buiten je winkel en kijkt fris naar binnen. Bovendien erg leuk om dit met zoveel vrouwelijke collega’s te doen in deze mannenwereld. Alle verhalen hebben dan ook veel raakvlakken”, reageert Sandra de Jong van Rosa Parket uit Woudenberg na afloop spontaan.

Vrouwen in het Parket is meer dan een eenmalige evenement. Het doel is elkaar actief te ondersteunen in het ondernemen. Vrouwen die het leuk vinden zich bij deze actieve groep ondernemers aan te sluiten, kunnen zich aanmelden via [email protected]