Eerste steen nieuwbouw Unipro

25-06-2012
Eerste steen nieuwbouw Unipro

Eerste steen nieuwbouw Unipro


HAAKSBERGEN – Unipro vierde 18 juni het officiële begin van de nieuwbouw van haar nieuwe bedrijfspand met een bijzondere eerste steenlegging volgens oud Duits gebruik. Bij deze Grundsteinlegung worden voorwerpen in de grond achtergelaten voor het nageslacht. Unipro koos ervoor de toekomstvisie van alle aanwezigen vast te leggen. Samen met wat eigentijdse souvenirs, zoals brochures, een mobiele telefoon en een krant, ging dit als aandenken van het Unipro anno 2012 de grond in.

Hierbij waren niet alleen alle (oud-)medewerkers aanwezig, ook moederbedrijf Uzin Utz AG was met Herr Dr. Utz vertegenwoordigd. Daarnaast ontving Unipro een afvaardiging van de gemeente Haaksbergen, het voltallige bouwteam en de omwonenden. Het evenement vond plaats op de nieuwbouw, waardoor alle betrokkenen daarvan een goed beeld kregen. Om de ruim 80 medewerkers kennis te laten maken met hun nieuwe werkplek, waren deze op de bouwplaats gemarkeerd. Na afloop van de ceremonie genoten de 150 gasten van een barbecue.

 

Stepelerveld

De nieuwe fabriek wordt gebouwd aan de rand van Haaksbergen op het nieuwe industrieterrein Stepelerveld. Hier zal Unipro (www.unipro.nl) zich begin 2014 als eerste vestigen. Omdat deze fabrikant duurzaamheid en gezond werken hoog in het vaandel heeft staan, is dit vertaald in het nieuwe pand. Dit wordt zo duurzaam en energiezuinig mogelijk gebouwd en is CO2-neutraal. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw van Unipro? Lees dan iedere maand Parketblad. Nog geen abonnee? Vraag dan onder Abonneren & Lezersservice een gratis proefnummer aan!