Egger toont nieuwe vloer tijdens Bau

03-02-2017
Egger toont nieuwe vloer tijdens Bau

Egger toont nieuwe vloer tijdens Bau


MUNCHEN- De Oostenrijkers van EGGER pakten flink uit tijdens de afgelopen Bau in München. Hoewel voor Egger de nadruk op deze bouwbeurs lag op plaatmaterialen was er ook een nieuwe vloer te zien: EGGER Design+ Flooring.

De fabrikant ziet in EGGER Design+ Flooring zelfs een geheel nieuw vloertype, naast het laminaat en de Cork+ Flooring die men al produceert. Deze nieuwe designvloer is geschikt voor alle ruimten waar de vloer geacht wordt zeer slijtvast te zijn en er ook nog eens leuk moet uitzien.  De kern bestaat uit een dubbel gesealde, high density plaat op houtbasis: Ultra Wood Fibre Board (UWF). De toplaag bestaat uit thermoplastisch polyurethaan (TPU). De vloer is slechts 5 mm dik, heeft volgens de plaatmateriaal gigant "authentieke decors, hoge slijtvastheid, hoge vormstabiliteit en een zelfherstellend karakter bij deuken." Dit maakt de vloer geschikt voor commerciële en publieke ruimten.

Kan er niets aan doen, maar moet bij EGGER altijd denken aan de reclame die zij een paar jaar geleden maakten: spaar het milieu, koop laminaat. Waarom? Omdat je dan geen boom hoeft om te zagen, zoals bij parket (drumroffel, bekkenslag, hard gelach). Alsof het produceren van plastic vloeren (nota bene met een houtvezelplaat als drager) zo 'n weldaad voor het milieu is, maar dit terzijde. Lekker druk was het er wel op de stand tijdens Bau.