Egger viert het twintigjarig jubileum op Domotex

02-02-2016
Egger viert het twintigjarig jubileum op Domotex

Egger viert het twintigjarig jubileum op Domotex

ST. JOHANN (TIROL)- Tijdens de afgelopen Domotex vierde het Oostenrijkse Egger haar twintigjarig jubileum als laminaat fabrikant. Tegelijk presenteerde de jarige een nieuwe collectie: Egger Design+ Flooring.

EGGER DESIGN+ FLOORING system is een LVT vloer die volledig vrij is van pvc en plasticide. De toplaag bestaat uit elastisch, geurloos TPU (thermoplastic polyurethaan) dat een zeer lage emissie heeft en onschadelijk is voor de gezondheid. De drager is een dubbel gesealde HDF met de naam Ultra Wood Fibre Board (UWF).

Wat opmerkelijk is aan de EGGER Design+  is een geheugenfunctie: dit zogenaamde SelfRepair effect zorgt er voor dat moleculen die van hun plaats zijn geraakt door een beschadiging aan het oppervlak weer terugkeren naar hun oorspronkelijke positie waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. Dit maakt de vloer zeer geschikt voor druk belopen ruimtes. De vloer is 5 mm dik, robuust, eenvoudig te onderhouden, vochtwerend, lichtecht en antislip. De vloer loopt ook zeer comfortabel, aldus de fabrikant.