En weer vliegen ze elkaar in de haren...

09-03-2017
En weer vliegen ze elkaar in de haren...

En weer vliegen ze elkaar in de haren...


WILLEMSTAD - Mijn favoriete soap over klik verbindingen heeft de zoveelste wending genomen: Innovations4Flooring (I4F) heeft de patentzaak tegen Unilin over het 3L TripleLock systeem bij het European Patent Office (EPO) gewonnen.

De geldigheid van I4F’s 3L TripleLock patent nummer EP2440724 werd bevestigd door EPO en alle bezwaren van Unilin zijn nietig verklaard. Dit betekent dat de licentienemers van I4F's 3L TripleLock nu in heel Europa door het patent worden beschermd. In de rest van de wereld is dit drop lock systeem uit één stuk al beschermd of lopen de patentaanvragen op dit moment. EPO heeft inmiddels nog een patent verleend aan het systeem onder nummer EP2719845.

Volgens de firma wordt het systeem inmiddels wereldwijd in miljoenen vierkante meters toegepast bij laminaat, hout, LVT, Rigid Core Flooring (RCF) en Multi Layer Flooring (MLF). John Rietveldt, CEO van Innovations4Flooring:  “Deze overwinning is het zoveelste voorbeeld van hoe Unilin zich gedraagt op de markt: blaffen maar niet bijten omdat de feiten niet kloppen. De beslissing van EPO bevestigt de kracht van ons patent en de toegevoegde waarde voor onze licentienemers.  Ze hebben gewoon de vrijheid om te kiezen voor het systeem dat het beste bij hun producten past en waar de klanten om vragen. Het is de volgende stap op weg naar onze wereldwijde revolutie, gebaseerd op keuzevrijheid en innovatie." We wachten vol spanning af hoe men vanuit België de volgende plotwending aan het voorbereiden is. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar om heel eerlijk te zijn: het verhaal begint een beetje langdradig te worden...Op de foto deze keer geen Willemstad maar de oorspronkelijke sponsor waar de soapseries naar vernoemd zijn.