EPLF: Laminaat blijft een allrounder voor iedere smaak

EPLF: Laminaat blijft een allrounder voor iedere smaak | Parketblad


BIELEFELD- LVT mag dan misschien steeds meer marktaandeel afsnoepen van laminaat maar dat weerhoudt de EPLF (de Europese club van laminaat fabrikanten) er niet van om, met de Domotex in aantocht, vol gas te geven in de promotie van het product.

In Hannover (14-17 januari) zullen de leden van de EPLF volop aanwezig zijn met hun nieuwste modellen, zo meldt de vereniging trots.  Volop inspelend op de nieuwste interieur trends wat betreft kleuren en patronen, zoveel mogelijk rekening houdend met het milieu voor wat betreft de productie en de gebruikte materialen en zowel geschikt voor de interieur stijlen Country, Modern en Urban (althans, wat Duitsers daarmee bedoelen). Country staat voor een natuurlijke uitstraling, Modern voor een tijdloos en strak beeld en Urban voor een industrie uitstraling.

De EPLF heeft nu ook de term "eclectic' als interieur trend omarmd zonder dat men eigenlijk goed weet wat men daar mee bedoelt: "Vloeren zouden met alle stijlen moeten kunnen meebuigen. Eclectic zien wij als veelzijdig en de laminaat vloer past zich daar op aan. Eclectic onttrekt zich aan de massasmaak." Ik denk dat ze het spoor een beetje bijster zijn en dat ze met Country, Modern en Urban al een groot deel van de markt bedienen. Laminaat is een massaproduct, richt je dus ook op de grootste groep. Laat dat eclectic maar over aan die mensen die toch al nooit voor laminaat zullen kiezen maar voor (semi versleten) karpetten op een betonvloer of voor met de hand zwartgeblakerd parket.

De club geeft een goede voorzet in trendkleuren voor het komende jaar: mat wit, greige, fel beige, fel grijs en creme. Veilige kleuren voor de massa. Maar ook de uitstraling van de houtsoorten in de nieuwste decoren weet men te benoemen: naast het eeuwige eiken ook ahorn, lariks, acacia, beuken en noten. Interessante ontwikkeling in navolging van de trend bij LVT, wat op zichzelf geen verrassing is, want veel EPLF leden maken ook LVT. "Subtiele veroudering, metallic effecten, geoliede en geborstelde uitstraling, steen decoren en een grote afwisseling in formaten, met name in tegelformaat." Was het een paar jaar geleden nog zo dat parket het laminaat volgde in trends (daarvoor was het juist andersom), nu lijken zowel parket als laminaat goed te kijken naar de trends bij LVT. Dat zegt de EPLF niet zelf, maar ik trek deze conclusie uit de hierboven geciteerde trends. Ben benieuwd wat de EPLF leden straks in Hannover zullen laten zien!
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen