Erkende Zelfstandige lanceert keurmerk

14-05-2012
Erkende Zelfstandige lanceert keurmerk

Erkende Zelfstandige lanceert keurmerk


GELDERMALSEN – De in oktober 2011 opgerichte Stichting Erkende Zelfstandige heeft een keurmerk gelanceerd voor ZZP’ers in de bouw. “Deze mensen leveren vaak goed en degelijk werk maar een keurmerk om je te onderscheiden van niet-vakmensen ontbrak”, lezen wij op www.erkendezelfstandige.nl. Dit is het vierde keurmerk voor leggers in de vloerenbranche.

Erkende Zelfstandige zegt te staan voor kwaliteit en vakmanschap van de bij deze stichting aangesloten ZZP’ers. “Ervaren zelfstandigen kunnen zich met ons keurmerk onderscheiden van de pas gestarte of niet vakkundige ZZP’ers. Klanten krijgen hierdoor de zekerheid dat zij een betrouwbare vakman in huis halen. Als zelfstandige heb je zo alle bijkomende zaken goed geregeld en kun je focussen op je werk.”
De Stichting Erkende Zelfstandige heeft haar keurmerk gesplitst naar vakgebied. Bijvoorbeeld loodgieters, metselaars, timmerlui én vloerenleggers. Voor het keurmerk moet je minimaal vijf jaar werkervaring in het vak hebben en minstens twee jaar actief zijn als ZZP’er (volgens inschrijving bij de KvK). Ook moet je bereid zijn je te onderscheiden door middel van kwaliteit en vakkennis.

Vier keurmerken

Het nieuwe keurmerk is niet het eerste voor zelfstandige vloerenleggers. Op initiatief van FNV Zbo, een zelfstandigenorganisatie voor de bouw, werd in januari de Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman (www.kwaliteitsvakman.nl) op de markt gezet. Deze waarborgt het vakmanschap van de aangesloten ZZP’ers, zorgt voor garanties aan de klant en legt geschillen voor aan een onafhankelijke commissie. Als wij zoeken op ‘Soort klus’, vinden wij onder ‘Parket leggen’ drie bedrijven, waarvan één echte parketteur: Coutinho Parket en Traprenovatie uit Den Bosch.
Het vorig jaar mei opgerichte Gilde van Gediplomeerde Parketteurs (www.meesterparketteurs.nl) bestaat ook voornamelijk uit ZZP’ers. Voor stoffeerders is er al enkele jaren de Stichting Erkende Stoffeerder (www.erkendestoffeerder.nl). Deze laatste organisaties richtingen zich zowel op werknemers in loondienst als ZZP’ers.