Estillon focust op pvc/vinyl

14-01-2013
Estillon focust op pvc/vinyl

Estillon focust op pvc/vinyl


DOMOTEX HAL 5, F11 - Estillon focust dit jaar in Hannover duidelijk op pvc/vinyl. Zowel met nieuwe tussenvloeren als gereedschappen. De stand van het bedrijf uit Uden trekt hiermee veel bezoek. Vooral Timberbase valt in de smaak.

 

Deze nieuwe 1,5 mm dikke tussenvloer van Estillon (www.estillon.nl) is gemaakt uit een combinatie van latex en zand en gelamineerd met een non-woven en een polyethyleen vochtscherm. Manager Purchasing & Product Joep Jan Thijssen: “Hiermee bieden wij één tussenvloer voor alle pvc/vinylvloeren met kliksysteem. Dankzij de zeer zware kwaliteit is Timberbase niet alleen geschikt voor huishoudelijk maar ook voor zwaar projectmatig gebruik. Bovendien kun je deze tussenvloer ook gebruiken voor laminaat en parket.” Op de foto een voorbeeld.

 

Slechte dekvloer renoveren

Voor wie bij het leggen van een pvc/vinylvloer met een geïntegreerd kliksysteem of laminaat moet voldoen aan de 10dB-norm van een VVE (10dB ΔLlin), is de 2 mm dikke Soundbase heel geschikt. Thijssen: “Deze heeft een hoge drukvastheid, wat de klikverbinding ten goede komt, en is geschikt voor vloerverwarming.”

Als je voor het verlijmen van pvc/vinyl-stroken een slechte dekvloer moet renoveren, heb je volgens Thijssen een goede aan SMARTfloor. “Met behulp van de handige 50 mm lip-lasverbinding creëer je met deze systeemvloer eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer. SMARTfloor isoleert contactgeluid en voldoet aan de 10dB-norm, zoals gesteld door Nederlandse VVE’s.”

Zoals altijd demonstreert ‘Mister Jason Roberts’ de gereedschappen van Roberts. Van pvc-snijders tot het nieuwe mini-handzaagje. Daarnaast laat hij zien hoe je pvc/vinylvloeren, met en zonder kliksysteem, legt in combinatie met Timberbase, Soundbase en SMARTfloor.