Estillon, Pittbull en The Norwegian Escape

18-11-2015
Estillon, Pittbull en The Norwegian Escape

Estillon, Pittbull en The Norwegian Escape

UDEN- Estillon is trots op de levering van 20.000 m² Fenix Base ondertapijt aan het nieuwe cruiseschip Norwegian Escape.

Dit cruiseschip is het grootste schip ooit voor Norwegian Cruise Line. Om het maximale aan comfort te bereiken, heeft de rederij gekozen voor een hoge kwaliteit ondertapijt Fenix Base, zo meldt men vanuit Uden: "De hoge kwaliteit Polyurethaan onderscheidt Fenix Base van andere IMO ondertapijten op de markt. Het eerstegraads samengesteld schuim creëert optimaal comfort en duurzaamheid. Fenix Base wordt geproduceerd in Nederland en van daaruit naar iedere mogelijke scheepswerf geleverd."

 

Leuk detail is dat het cruiseschip is gedoopt door de internationale rapper Armando Christian Perez, oftewel Pitbull. Hij is de ‘Godfather’ van dit cruiseschip. In tegenstelling tot de traditie heeft het nieuwe cruiseschip niet een doopmoeder maar een doopvader. De bouw staat, zoals altijd, garant voor indrukwekkende getallen. Zo is er 2154 km kabels neergelegd, 400 km aan buizen en is er 300 ton verf gebruikt. Het schip herbergt maximaal 4266 passagiers in 2175 hutten waarvan 1685 balkonhutten en slechts 490 binnenhutten. Op het cruiseschip is veel te doen: 3 zwembaden, Aquapark, ligbedden met handdoeken, jacuzzi's, diverse bars en lounges, theater, casino, internetcafé, kinderclub, winkels en een uitgebreide spa.