Europese houtpanelensector gekrompen

Algemeen 26-06
Europese houtpanelensector gekrompen

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de European Wood-based Panels Federation werd bekend dat de houtpanelensector met 6,3% is gekrompen.

Europese houtpanelensector gekrompen

Tijdens een bezoek aan een toonaangevende multiplexproducent in de Baltische staten werd benadrukt dat EPF alle plaattypes vertegenwoordigt (van spaanplaat tot multiplex, via MDF, OSB, hardboard en zachtboard) en in heel Europa (van noord naar zuid, van west naar oost). Dit belichaamt het concept van één EPF.

Houtpanelensector met 6,3% gekrompen

Centraal op de AVA stond de presentatie van het jaarverslag van EPF en de resultaten van de Europese houtpanelensector vanaf 2023.  In totaal werd een krimp van 6,3% gemeld. Hoe teleurstellend dit ook was, het overtrof de algemene prestaties van de twee belangrijkste eindgebruikerssectoren (meubelen en bouw), wat wijst op een toename van het marktaandeel in beide segmenten voor hout, zelfs in een slecht jaar.

Een belangrijk hoogtepunt van de bijeenkomsten in Riga was de unanieme verkiezing van mevrouw Veronique Hoflack tot nieuwe vicevoorzitter van de EPF.  Mevrouw Hoflack, CEO van Unilin Panels en lid van de Raad van Bestuur sinds 2022, volgt nu haar voorganger, de heer Bernard Thiers, door de rol van vicevoorzitter van de federatie op zich te nemen.  Zij wordt in de raad van bestuur van de EPF vergezeld door de heer Georg Maeder (SWISS KRONO Group), wiens voordracht ook unaniem werd gesteund door de Algemene Vergadering van de EPF.