Exclusieve Solidfloor voor New Yorks project

Exclusieve Solidfloor voor New Yorks project | Parketblad


AMSTERDAM - Plank, een van de exclusieve vloeren die Piet Boon heeft ontwikkeld voor Solidfloor, is geselecteerd voor Huys. Voor dit spraakmakende project met 58 luxueuze appartementen aan 404 Park Avenue South in de booming wijk NoMad, werkt de Kroonenberg Groep in New York samen met de internationaal vermaarde Nederlandse ontwerper Piet Boon en landschapsarchitect Piet Oudolf.

 

“Wij hebben deze robuuste, gewassen eiken gekozen voor het pilot appartement omdat deze perfect past bij het stoere karakter van het gebouw. Deze vloer heeft echt een mooie, doorleefde look and feel”, verklaart Piet Boon zijn keuze. Huys, op een van de mooiste locaties in The Big Apple, is een voormalig kantoorgebouw uit 1917, gebouwd in de typische neoclassicistische stijl van die tijd. Nu is het pand omgebouwd tot een exclusief appartementencomplex. Kwaliteit en aandacht voor detail zijn de belangrijkste kenmerken van Huys. Net als een gezonde dosis Hollandse nuchterheid, eigenzinnigheid, functionaliteit en duurzaamheid. Van meet af aan was dit project een sensatie voor het verwende en designgeoriënteerde New Yorkse publiek.

De naam ‘Huys’ is een verwijzing naar het Stadt Huys, het eerste stadhuis van New York. Dit werd in 1642 gebouwd door de ondernemende Nederlandse Willem Kieft. “Bijna vier eeuwen later zijn het opnieuw voortvarende Nederlanders die in deze stad een spraakmakende stap zetten. Wij zijn er heel trots op dat Solidfloor gekozen is voor dit prestigeproject”, aldus woordvoerder Danielle Adam.

 

Elke smaak, stijl en wens

Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties lopen uiteen van klassiek tot modern.

 

Styling: Karin Meyn; Fotografie: Paul Barbera; www.huys-nyc.com; www.pietboon.com.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen