F Ball lanceert Stycco Flex

09-12-2015
F Ball lanceert Stycco Flex

F Ball lanceert Stycco Flex


ZUTPHEN- Het nieuwste product van F. Ball and Co. Ltd. heet Stycco Flex. Deze snel uithardende flexibele lijm bevestigt diverse soorten interieur materiaal op de meest voorkomende oppervlakken, aldus de fabrikant.


Naast een prachtige hechting biedt Stycco Flex volgens F,. Ball uitstekende vul-eigenschappen en is het ook nog waterbestendig, waardoor het binnen èn buiten kan worden toegepast. Met een open tijd van 10 minuten heeft dit ééncomponent, gebruiksklare product een hoge aanvangskleefkracht en een uitermate snelle ontwikkeling van de hechting. Snel uithardende Stycco Flex is geschikt voor het plaatsen van trapneus profielen zonder dat het nodig is deze mechanisch te bevestigen. Eén uur na het aanbrengen van de lijm zitten de trapneuzen stevig vast.


Ook tapijtlatten, PVC sierlijsten, plinten en andere afwerkingen zijn binnen een half uur te monteren, afhankelijk van temperatuur en andere omgevingsfactoren. Bij het leggen van een houten vloer kan de eerste rij vloerdelen met deze lijm worden bevestigd. Stycco Flex is leverbaar in kokers van 290ml die in een standaard kit spuit passen. Elke koker heeft een verbruik van maximaal 38 gestrekte meter bij een lijmril van 3mm, of 14 gestrekte meter bij een lijmril van 5mm.

Richard Harris, Marketing Manager bij F. Ball and Co. Ltd.: “Met deze nieuwste aanwinst heeft het lijm assortiment van F. Ball er een flexibele, snel uithardende lijm bij die geschikt is voor een groot aantal toepassingen, binnen èn buiten. Met zijn uitzonderlijke hechting en goede vuleigenschappen is het een zeer veelzijdig product waar stoffeerders en parketteurs veel voordeel bij zullen hebben. We zijn continue nieuwe producten aan het onderzoeken en ontwikkelen en de wensen van de verwerkers staan hierbij centraal. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe Stycco Flex tijdbesparend zal zijn zodat stoffeerders en parketteurs sneller en efficiënter kunnen werken."