F. Ball onthult nieuwe primer

28-03-2018
F. Ball onthult nieuwe primer

F. Ball onthult nieuwe primer


F. Ball, de Britse fabrikant van vloervoorbereidingsproducten, heeft een nieuwe primer gepresenteerd die specifiek is ontwikkeld om de hechting tussen Stopgap-egaliseermiddelen en niet-absorberende ondervloeren te bevorderen.

Stopgap P141-primer creëert een ruwe afwerking  op niet-absorberende oppervlakken, zoals vochtschermen, keramische tegels en gevlinderd beton. Hierdoor hechten de ondervloer en egalisatie beter. Vooral bij Stopgap 600 (het egaliseermiddel voor dikke lagen) in laagdiktes van meer dan 20 mm is het op niet-absorberende oppervlakken een aanrader. De sterke hechting met Stopgap P141 is beter bestand tegen de grotere druk die ontstaat tijdens het drogen van dikkere egalisatielagen.

Puur en met een roller aangebracht, dekt vijf liter P141-primer een oppervlakte van 65 m2. Om een gelijkmatige dekking te bevorderen, is het product geel gepigmenteerd; een handig hulpmiddel voor vloerenleggers. Bovendien is Stopgap P141 is snel droog. Na het aanbrengen van de primer is een ondervloer al na 15 minuten te egaliseren. (Bron/Beeld: F. Ball.)