FEP: omzet parket in Europa stabiel tot stijgend

06-11-2015
FEP: omzet parket in Europa stabiel tot stijgend

FEP: omzet parket in Europa stabiel tot stijgend

BRUSSEL- Op 20 oktober zijn de leden van de Europese Federatie van Parketproducenten (FEP) bij elkaar gekomen om de huidige marktpositie in kaart te brengen.

Kijkend naar de eerste negen maanden van dit jaar beoordeelt de FEP de marktsituatie als stabiel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Met name Zweden, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Polen en (in iets mindere mate) Denemarken zijn uit de rode cijfers geraakt. Landen die een daling in de omzet hebben moeten noteren zijn de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen), Finland (met betere vooruitzichten voor 2016), Noorwegen en Rusland.

Over ons land meldt men dat er een lichte stijging is van 1-2% in vergelijking met de eerste 9 maanden van 2014. Met name het aantrekken van de huizenmarkt wordt als reden voor de stijging gezien. België en Duitsland vertonen een stabiel evenwicht zonder uitschieters naar boven of beneden, aldus de federatie. In Duitsland hebben de bouwmarkten het klaarblijkelijk lastig op dit moment en is LVT nog steeds een geduchte concurrent voor parket. Dit geldt uiteraard voor meer landen, waaronder het onze, maar dat blijft in de rapportage van de FEP verder onvermeld.