Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem

24-01-2013
Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem

Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem


DEN BOSCH – In Parketblad van februari zullen wij in onze Domotex-reportage focussen op ter plaatse aflakken met uv-licht. Dat is geen nieuwe techniek, maar sinds enkele jaren kan dit niet alleen met olie maar ook met lak. In hal 7 ontdekten wij dat steeds meer fabrikanten daar speciale laksystemen voor ontwikkelen.

 

Uzin Utz, de moedermaatschappij van Unipro, was er dit jaar niet bij in Hannover maar stond op de Bau te München. Maar dit Duitse vloerenconcern zet met Pallmann X-Light momenteel ook een dergelijk laksysteem op de markt. De eerste die hier in Nederland mee aan de slag gaat, is Finesse Parketvloeren (www.finesseparketvloeren.nl). Directeur-eigenaar Wim Strooper is hiervoor eind vorig jaar in Duitsland opgeleid en gecertificeerd. Hij promootte Pallmann X-Light op de vakbeurs Facilitair, die 15 tot en met 17 januari plaatshad in de Brabanthallen.

Welke voordelen ziet Strooper in het op de werf uitharden met uv-licht? “Wij doen veel projecten. Die nieuwe uv-lak van Pallmann heeft twee grote voordelen. Allereerst dat je vloer na het uitharden direct belastbaar is. Maar deze lak is kwalitatief ook beter dan een luchtgedroogde, bijvoorbeeld qua bestendigheid tegen chemicaliën.” Op de beurs in Den Bosch merkte Strooper wel dat je facilitair managers moet uitleggen wat de voordelen van een uv-laksysteem zijn. “Die mensen weten niet dat dit in de parketwereld echt iets nieuws is. Je moet dat duidelijk uitleggen en het systeem actief promoten.”

 

Direct daarna volledig belastbaar

Michael Brander is als sales manager van Pallmann Duitsland verantwoordelijk voor het X-Light systeem. “Vooral bij winkels, restaurants en openbare gelegenheden willen gebruikers hun pand zo snel mogelijk weer kunnen openen. Want iedere dag dat een gebouw niet kan worden gebruikt, kost geld. Ons oplosmiddel- en ozonvrije X-Light laksysteem is een revolutie in de parkettechniek, waarbij ‘uv-licht’ het toverwoord is!”

Pallmann X-Light bestaat uit een 2-componenten primer, de X-Light Base, in combinatie met een 1-componentlak, de X-Light Coat. Deze lak hard je uit met de speciaal daarvoor ontwikkelde X-Light Mobiel. Brander: “Het resultaat is een zeer duurzaam oppervlak dat direct gebruiksklaar is. Een vloer van honderd vierkante meter kan binnen 24 uur door twee parketteurs geschuurd én gelakt worden en is direct daarna volledig belastbaar.” Een ander voordeel is volgens hem dat een vloer die met Pallmann X-Light is afgewerkt, niet direct hoeft te worden voorzien van een onderhoudmiddel. “Dit kan een besparing op de onderhoudskosten tot zestig procent opleveren.” Voor meer informatie: www.pallmann.nl.

 

De 2-componenten primer X-Light Base. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 1-componentlak X-Light Coat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De speciaal voor het nieuwe uv-laksysteem ontwikkelde X-Light Mobiel.

Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem
Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem
Finesse promoot Pallmann X-Light Systeem