Firmfit komt op de markt met sterke claims

14-08-2017
Firmfit komt op de markt met sterke claims

Firmfit komt op de markt met sterke claims


RIJSWIJK - "De sterkste watervaste vloer" en een checklist van 14 punten waaraan het nieuwe merk Firmfit wel zou voldoen en ander LVT, WPC of laminaat niet. In vrolijke, heldere, niet mis te verstane bewoordingen en met een slim imago: de vloer voor jonge gezinnen.

Met een filmpje op youtube waarin spelende kinderen en zwangere vrouwen prominent in beeld komen is de toon gezet: dit is de vloer voor wanneer het leven voor jonge gezinnen plaatsvindt. Eenvoudig te installeren, weinig onderhoud, ongevoelig voor gespetter en gemors van honden en kinderen en geen gezondheidsrisico's dankzij het ontbreken van ftalaten en andere weekmakers.

Koffers worden neergekwakt, cola wordt gemorst, Bello schudt zich nog eens lekker uit na een regenbui of een zwempartij. Allemaal geen probleem voor deze vloer. De zon krijgt er geen vat op (geen verkleuring en geen scheuren, aldus de fabrikant van Formfit). Dankzij de drager van kalksteen (limestone) is de vloer stabiel, sterk en eenvoudig te verlijmen zonder geschuif en krimp of uitzetten.

Wat de claim ten opzichte van andere vloertypen betreft beweert het merk: "LVT heeft vele voordelen, maar kan vaak niet zelf worden gelegd, heeft last van de zon, is gevoelig voor krasjes en tekent iedere oneffenheid van de ondervloer door. Daarnaast heeft het tijd nodig om te acclimatiseren voor het leggen en is het niet geschikt voor grotere oppervlakken." Een zeer sterke bewering, dit laatste... Wat de vergelijking met laminaat betreft zegt men: "Niet geschikt voor natte ruimten, moet acclimatiseren, niet geschikt voor grote oppervlakken en absorbeert geen geluid" Er zijn overigens vijf series verkrijgbaar waarbij opvalt dat men veel decoren met noestjes of een doorleefde uitstraling heeft.

Over WPC zegt de fabrikant: "WPC is een prima vloertype, maar is gevoelig voor temperatuurschommelingen en is zeer gevoelig voor indrukken van bovenaf omdat de WPC drager ongeveer de helft dunner is dan de drager van LVT" Opnieuw een sterke claim, maar vooruit...Firmfit is dan volgens de fabrikant perfect op alle 14 vergelijkingspunten: volledig waterproof, stabiel bij temperatuurverschillen, stabiel bij zonlicht, maximaal 620 m2 te leggen zonder overgangsprofielen, drukvast, geen acclimatisatie nodig, geen doortekenen van kleine imperfecties in de ondervloer, geschikt voor iedere ruimte, geen uitgebreide voorbereiding van de ondervloer benodigd, eenvoudig te leggen, geluid absorberend, drager zonder ftalaten of andere plasticiden, zeer lage VOC emissies en volledig recyclebaar. Het is nogal een lijst... Meer info: www.firmfitfloor.com