Flamingo Parket 50 jaar

18-05-2017
Flamingo Parket 50 jaar

Flamingo Parket 50 jaar


BARNEVELD - Volgende week verjaart Flamingo Parket officieel, het bedrijf uit Barneveld is dan een halve eeuw jong. Ik laat hierbij de jubilerende onderneming zelf even aan het woord.

"In juni 1967 werd Europa Parket door Jon Versteeg opgericht. In die tijd was het een éénmanszaak en werden de tapis voeren nog met een hamer gespijkerd en de gaatjes gedreveld. Twaalf centimeter brede vloeren waren niet geschikt en te breed om parket van te maken en men kon kiezen tussen (  DD ) gelakte of geïmpregneerde vloeren ( Q 16 ). Anno 2017 is de markt compleet veranderd en heeft Flamingo Parket twee fabrieken, waar Twin-Plank, massieve vloerdelen, tapis vloeren, traptreden en custom made vloeren worden geproduceerd tot wel 300mm breed."

"De laatste 5 jaar zijn echter de beste van de vijftig jaar geweest, aldus eigenaar Lars Versteeg. Dit is te danken aan continue kwaliteitsverbeteringen, innovatieve producten (zoals de zeer gevraagde Raftwood en Wil collecties) en een constante investering om het machinepark up to date te houden. Voor zowel de fabriek in het Duitse Dömitz als het Nederlandse Barneveld zijn onlangs 2 nieuwe profileer machines aangeschaft ( zie foto ) die een passing garanderen volgens de allerhoogste standaards."

De jubilaris besluit: "Doordat de machines steeds nauwkeuriger en sneller worden kan Flamingo Parket steeds efficiënter produceren wat zich vertaald in een nagenoeg constant blijvend prijsniveau."

  

Flamingo Parket 50 jaar