Flanders Flooring Days maakt 40 nieuwe exposanten bekend

Beurs 08-05
Flanders Flooring Days maakt 40 nieuwe exposanten bekend

Wie actief is in de wereld van soft en hard flooring telt de dagen af tot 13 mei 2024. Dan gaat de derde editie van Flanders Flooring Days van start. Iedereen die ertoe doet in de vloerindustrie verzamelt in Vlaanderen om zich te laten inspireren en te netwerken in een bourgondische setting. Bezoekers kunnen de deelnemers in hun eigen showroom of op hun stand in The hub in Kortrijk Xpo bezoeken.

Flanders Flooring Days maakt 40 nieuwe exposanten bekend

Producenten, groothandels, retailers en voorschrijvers met een passie voor vloeren verzamelen van 13 tot en met 16 mei 2024 tijdens een verrassend en professioneel event. Voor deze derde editie trekt Flanders Flooring Days de deuren ook open voor Europese bedrijven. Producenten van hoogwaardige soft en hard flooring, en afgeleide producten met een hoofdkwartier of productiesite in Europa zijn welkom.

Flanders Flooring Days maakt 40 nieuwe exposanten bekend

Deze editie zijn 50 deelnemende bedrijven te bezoeken in ‘The Hub’ Kortrijk en in de showrooms op locatie. Registreer gratis en maak gebruik van de shuttle service tussen The Hub en de showrooms. Tijdens de registratie geeft u aan welke bedrijven u wenst te bezoeken. Zij nemen rechtstreeks contact op om uw afspraak vast te leggen. Zo garandeert u een vlot bezoek.

Flanders Flooring Days maakt 40 nieuwe exposanten bekend

Nieuws uit de vloerindustrie

Egger, toonaangevend in Europa als het om werken en leven met hout gaat, is alvast een van de aanwezige industry leaders. Zij stellen in The Hub hun nieuwe laminaatvloer met Aqua CLIC it!-technologie voor. Het Aqua CLIC it!-verbindingssysteem maakt de vloer waterdicht, ideaal voor keukens, badkamers en gangen. Ontdek het zelf op stand 141.

De vloeren van Kronospan zijn ontworpen om aan de vele eisen van het dagelijkse leven te voldoen. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en hygiënischer dan tapijt of andere vloerbedekkingen. Hun huidige collectie heeft het breedste spectrum aan ontwerpen, trends en texturen tot nu toe. Van klassiek laminaat tot vochtbestendige uitvoeringen. Grasduin in hun volledige gamma op stand 107.

In de sector van zachte vloeren is Tapibel is al meer dan 50 jaar een ware tapijtmeester. Ze stellen in Kortrijk nieuwe designs voor zoals Shoreline, Urban Textures en Artisan Tweed. Ook Diamond Art is een ontwerp om naar uit te kijken. Het maakt deel uit van hun ecologische modulaire concept en combineert een geometrisch patroon met een strak betoneffect dat je blik naar de vloer trekt. De trendy pastelkleuren geven elk modern interieur een stoere en vernieuwende look, zowel in hotels, kantoren als in openbare ruimtes. Bekijk en voel hun producten zelf op stand 105.

Ondervloeren tijdens Flanders Flooring Days

Ook ondervloeren komen aan bod tijdens Flanders Flooring Days, zoals de Envoy Duo van Abriso Jiffy. Deze ondervloer van 100 procent polyethyleen combineert het beste van twee werelden: hij biedt een uitstekende demping van contactgeluid en heeft ook een geïntegreerde waterdampbarrière van PE-folie. De 2-in-1-oplossing bespaart bovendien installatietijd en is volledig recyclebaar. Bezoekers ontdekken het zelf op stand 142.

Het gekende Neuhofer pakt uit met zijn gepatenteerde bevestigingssysteem FN Clipholder CH25. Hiermee verloopt de installatie van plinten snel en eenvoudig – geen gereedschap en geen geknoei. De metalen clip van verenstaal wordt simpelweg met een gepatenteerd systeem in de uitzettingsvoeg tussen de vloer en de muur geklemd, de plint wordt erop geschoven en hij is geïnstalleerd. Bovendien kan de clip gebruikt worden op alle bestaande plinten met de beproefde plintgroef voor de CH23 clip. Op stand 121 leert de bezoeker er alles over.