FNV Bouw: ‘CAO Parket zwevend gelegd’

19-11-2012
FNV Bouw: ‘CAO Parket zwevend gelegd’

FNV Bouw: ‘CAO Parket zwevend gelegd’

WOERDEN - De onderhandelingen over een nieuwe CAO Parketvloerenondernemingen liggen volgens FNV Bouw al sinds 19 december 2011 volledig stil. De CAO verliep op 31 december 2011 en geldt voor personeel en werkgevers van de Alliance van Parketfabrikanten en Importeurs, Vereniging Parketvloeren Leveranciers en Parketmeester.

 

“Bijna een jaar! Het lijkt wel alsof de onderhandelingen zwevend gelegd zijn. Ze hangen boven de grond en willen maar niet landen. Werkgevers zijn totaal niet te motiveren om fatsoenlijk te onderhandelen. Hoe begaan ben je dan met je werknemers en met je sector? Een serieuze werkgever zou zich onderhand stevig op het hoofd krabben en daarna als de sodemieter naar de onderhandelingstafel komen met goeie voorstellen. Maar de parketwerkgevers lijken de plank maar al te graag mis te slaan”, aldus Coen van der Veer, sectorbestuurder FNV Meubel & Hout.

“Het lijkt het erop alsof de parketwerkgevers de kunst hebben afgekeken van de werkgevers in de CAO Wonen. Ook die ligt al veel te lang op haar gat. Hierbij roep ik de werkgevers in het parket op hun sector serieus te nemen en werk te maken van hun werknemers. Anders vrees ik dat dit niet lang meer goed gaat.” Voor meer informatie: www.parketvloerenondernemingen.nl.