Forinn centraliseert distributie in Asten

03-12-2012
Forinn centraliseert distributie in Asten

Forinn centraliseert distributie in Asten


ASTEN - Forinn zal begin 2013 haar distributieactiviteiten centraliseren in het Brabantse Asten. “Hierdoor winnen wij aan slagvaardigheid en efficiëntie. De beperkte woningbouw, een huizenmarkt die op slot zit en de tegenvallende prognoses voor de komende jaren zorgen voor een blijvende stagnatie”, vertelt directeur Richard Bosveld. Forinn verzorgde ook de opslag en distributie voor Estillon (www.estillon.nl) maar die taak wordt nu door dit bedrijf zelf gedaan in het nieuwe pand te Uden (zie Parketblad van 14 december blz. 6).

 

Directie betreurt ontslagen

De ruimte in Asten (www.forinn.nl) is na aanpassingen groot genoeg om de hele logistiek vanuit één locatie te verzorgen. Dit werd voorheen deels vanuit Emmeloord gedaan. De directie zegt het te betreuren dat de verhuizing gepaard gaat met ontslagen maar kijkt met de ombuigingen positief naar de toekomst. In Asten ontstaat werk voor vier tot vijf mensen, indien de huidige werknemers niet verhuizen.

“Forinn is een mooi en solide bedrijf maar we zaten in een te ruime jas of beter gezegd: te ruim in twee jassen”, aldus Bosveld. “Deze operatie is nodig en biedt ook kansen op het gebied van logistiek en het nog verder verbeteren van onze dienstverlening naar de klanten toe. Als bijkomend voordeel leidt de centralisatie tot minder gereden kilometers en dus tot minder milieubelasting.”