Frencken Vriend van het Gilde

Frencken Vriend van het Gilde | Parketblad
Frencken Vriend van het Gilde | Parketblad


WEERT - Lijmfabrikant Frencken b.v. is onlangs Vriend van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs geworden. “Wij werken al jaren hard aan ‘de vloer’ in de parketwereld. In deze periode hebben wij veel kennis, ervaring en contacten vergaard. Daarbij mag een vriendschap en samenwerking met het Gilde natuurlijk niet ontbreken!”, vertelt Mathieu Woltring.

 

“Omdat wij exclusief voor de professionele markt produceren willen wij samen met het Gilde de vakman herkennen en erkennen”, aldus de algemeen directeur van de fabrikant in Weert. “Dit om de overdracht van vakkennis te stimuleren en zo het vakmanschap op peil te houden. Door de input van en interactie tussen ons en het Gilde zullen wij er zorg voor dragen een toegevoegde waarde te zijn voor de parketwereld.” 

In eigen huis

Frencken is sinds 1901 partner en specialist op het gebied van lijmen, vullen, sealen en afwerken van onder andere hout en plaatmaterialen. “We ontwikkelen en produceren al onze producten in eigen huis. Hiervoor beschikken we over een professioneel uitgerust laboratorium en een team van deskundige ontwikkelaars. Voor kritische applicaties bootsen wij in ons laboratorium praktijksituaties na om het juiste product en de optimale verwerkingsmethode te bepalen. De afgelopen jaren hebben wij ook enkele praktijksituaties voor parket nagebootst”, legt Woltring uit. “Deze hebben al geleid tot allerlei nieuwe producten, zoals de elastische parketlijm P-E90. Deze is inmiddels een begrip in de parketwereld. Binnenkort zullen wij hiervan een verbeterde versie lanceren, die voldoet aan de EC1 Plus-norm.”

De eind 2013 gelanceerde MS-polymeerlijm P-E75 Plus voldoet al aan GEV-Emicode EC1 R Plus. Woltring: “Veel parketteurs vragen ons ook om een goede parketnadenlijm. Ook die zullen wij op korte termijn aan ons assortiment toevoegen. Kortom: als Frencken zijn wij continue in ontwikkeling om alle vragen uit de markt te kunnen beantwoorden!”

Wie kennis wil maken met deze lijmfabrikant, kan dit in april te Gorinchem doen op Vakdagen Parket & Woninginrichter.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen