Gastdocenten en leerbedrijven gezocht!

10-09-2013
Gastdocenten en leerbedrijven gezocht!

Gastdocenten en leerbedrijven gezocht!


NIEUWEGEIN - De instroom van jonge parketleggers is laag. Daarom heeft WoonWerk samen met Unipro een introductielespakket ontwikkeld om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met dit beroep. Voor het geven van een introductielessen op vmbo-scholen zoekt WoonWerk ervaren parketteurs. Ook zoekt WoonWerk leerbedrijven.

 

“Het beroep van parketlegger is bij jonge leerlingen van vmbo-opleidingen onbekend. Terwijl de woonbranche juist zit te springen om ambachtelijk geschoolde vakmensen. Deze beroepen zullen immers altijd blijven bestaan”, aldus directeur Martin Liefhebber van WoonWerk.

“Daarom hebben wij samen met Unipro een introductielespakket ontwikkeld, speciaal voor leerlingen van het vmbo, richting bouw. Hiermee maken zij kennis met het vak en de opleiding van parketlegger. Met het lespakket wil de branche deelnemers aan de opleiding al in een vroeg stadium laten zien hoe leuk en creatief deze beroepen zijn. Inmiddels hebben zich al dertig vmbo-scholen aangemeld om het lespakket dit schooljaar in hun lesprogramma op te nemen.”

 

Gastdocenten gezocht!

Hiervoor zoekt WoonWerk parketteurs die het een uitdaging vinden jonge mensen enthousiast te maken voor dit ‘mooimaakvak’. Want wie kan dat beter dan de parketlegger zelf? De les duurt ongeveer drie uur. Naast een theoretisch deel - verzorgd door een docent woningstofferen/parketleggen van het ROC - is er in het pakket ruim aandacht voor de praktijk. Onder leiding van medewerkers van Unipro en ervaringsdeskundigen doen de leerlingen een aantal praktijkoefeningen.

 

Snuffelstage of leer/werkplek

Steeds meer leerlingen op het vmbo gaan op ‘snuffelstage’ om kennis te maken met de praktijk. Deze stages zijn vooral gericht op meekijken in een bedrijf en duren één tot twee weken. Wilt u vmbo’ers laten zien hoe mooi het ambachtelijke vak van parketlegger is? Meld u dan aan voor een snuffelstage! Daarnaast is er ook behoefte aan leer-/werkplekken voor leerlingen van de vakopleiding Parketleggen. Deze leerlingen gaan één dag in de week naar school en hebben een leerbedrijf nodig voor vier dagen in de week.

Voor meer informatie: Ilonka du Pree, +31 (0) 306 020 170 of [email protected]. Klik hier voor foto's!