Gemist op Domotex, dus nu alsnog hier...

16-02-2017
Gemist op Domotex, dus nu alsnog hier...

Gemist op Domotex, dus nu alsnog hier...


RIJSWIJK - Hoewel ik de parkethallen tijdens de Domotex vrij precies heb afgelopen heb ik een aantal partijen niet kunnen bezoeken. Gebrek aan tijd, de standhouder was al in gesprek, mijn hoofd zal al vol met heel veel lange, brede planken. Daarom nu: Chevron van TimberTop!

Deze Hongaarse Punt bestaat uit drie lagen: hardhout fineer onderkant, kruislings verlijmd hevea strookjes als drager en een toplaag van hardhout, afgewerkt met 7 lagen UV lak of UV olie in naturel of wit. De toplaag is er in gerookt eiken )prima en rustiek), walnoot, wit eiken en Zanzibar (grijs eiken) plus Caucasus, dat volgens mij ook eiken is.

TimberTop benadrukt het gebruik van Hevea als drager: het is stevig (net zo stevig als eiken, aldus de fabrikant), minder gevoelig voor temperatuurverschillen en luchtvochtigheid dan andere houtsoorten en dus zeer dimensie stabiel en het komt van een plantage waar het iedere 25 tot 30 jaar kan worden gerooid. En het is voor een Indonesische producent makkelijk voor handen en goedkoper dan berken multiplex...

Hoe dan ook, de reacties op de Chevron waren zeer positief in Hannover, aldus Adriaan van der Wal en ik geloof hem graag. Ik vind het in ieder geval mooie vloeren. En nee, ik word er (nog...) niet voor betaald om dat te vinden.

Gemist op Domotex, dus nu alsnog hier...