Geslaagde 19e editie van de Unipro relatiedag

Geslaagde 19e editie van de Unipro relatiedag | Parketblad
Geslaagde 19e editie van de Unipro relatiedag | Parketblad
Geslaagde 19e editie van de Unipro relatiedag | Parketblad
Geslaagde 19e editie van de Unipro relatiedag | Parketblad
 


LONNEKER- Hoewel de weergoden flink hun best deden om de traditionele relatiedag van Unipro in de war te schoppen is het evenement opnieuw een geslaagde combinatie van sportieve inspanningen, netwerken en gastvrijheid geworden.

Net als in voorgaande jaren werden de ongeveer 250 uitgenodigden (gestoken in een donkerblauwe Unipro polo) gastvrij onthaald op Golfbaan 't Rijk van Sybrook in het bosrijke Lonneker (gemeente Enschede). Men kon zich van tevoren aanmelden voor een discipline: golf (zowel een 18 holes wedstrijd voor GVB houders als een clinic voor beginners of een masterclass voor gevorderden), wielrennen (onder leiding van oud-renner Gerard Veldschoten), mountainbiken (met voormalig renner Maarten Nijland) of het aloude maar niet minder (in)spannende klootschieten.

Om met dit laatste te vervolgen, dit blijft een wonderlijk en fascinerend spel. Twee ploegen nemen het tegen elkaar op en proberen een flinke wandeling in zo min mogelijk worpen met een kloot (een houten bal die is verzwaard met ijzeren nagels) af te leggen. De ploeg wiens kloot achteraan ligt moet nogmaals gooien en verhoogt zo het aantal worpen dat nodig is. Eigenlijk een soort golf zonder clubs en niet op een perfect geschoren gazon, maar op een zanderig bospad met modderslootjes links en rechts. Dit zorgt er voor dat men dit vrolijke spel ook Bal Vissen Uit Een Sloot Vol Drek zou kunnen noemen, maar klootschieten is korter en klinkt ook veel beter.

Zoals u al kon vermoeden heb ik (opnieuw) deelgenomen aan het klootschieten. Na een aantal goede worpen in het bos kwam bij mij de klad er in na de onderbreking met smakelijke hapjes en drankjes. Mijn worpen eindigden daarna steevast teleurstellend in berm of sloot na een zeer korte afstand, waarbij ik voor de pauze nog de ene 40 meter plus na de andere uit de pols toverde. Gelukkig konden mijn teamgenoten Ruud (goed ingespeeld), Jan (finesse en rust in de werptechniek) en Otto (techniek met een mix van afstandsworp en doorrollen) de schade die mijn worpen veroorzaakten aan het totaal aantal worpen teniet deden zodat tegenstanders Sochi (met grote tas), Evert (stuitereffect met links, goede balspeurder), bowling expert Sander en afstandskanon Bart (met de mooiste worp van de dag die twee bochten moeiteloos nam) toch genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Gezien de zeer ontspannen sfeer tijdens het spel tussen beide teams ook een passende uitslag.

De korte, harde regenbuien tussendoor hadden geen effect op het humeur van de aanwezigen (waarbij ook relaties uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aanwezig waren). Unipro reikte plastic ponchos uit voor het perfecte popfestival gevoel. Bij de prijsuitreiking was er speciale aandacht voor een onfortuinlijke mountainbiker die ten val was gekomen en zijn sleutelbeen had gebroken en voor een golfer wiens golftas de vijver inrolde. Met zijn autosleutels in de tas... De trofeeën en vaatjes bier werden, kundig en grappig als altijd, aan- en afgekondigd door Unipro's Bob Snoek. De dag werd afgesloten met een smakelijke barbecue waarna iedereen vrolijk naar elkaar riep: tot volgend jaar!

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen