Getouwtrek om klikverbindingpatent duurt voort

24-06-2016
Getouwtrek om klikverbindingpatent duurt voort

Getouwtrek om klikverbindingpatent duurt voort

WILLEMSTAD (C)- Innovations4Flooring (I4F), een bedrijf dat technische oplossingen voor vloerverbindingen ontwerpt, heeft vandaag aangekondigd dat het European Patent Office (EPO) vasthoudt aan het patent dat I4F eerder heeft ingediend.

Unilin en Classen hadden dit patent EP'724 eerder betwist. De afdeling bezwaren van het EPO heeft dit nu weerlegd: het patent rust nog steeds bij  de firma uit Willemstad, Curacao. Het gaat om de 3L TripleLock verbinding, dat inmiddels gepatenteerd is in 37 landen. Andere patenten die gerelateerd zijn aan dit verbinding systeem zijn nog hangende.  EPO heeft de bescherming inmiddels uitgebreid tot geheel Europa. Hierdoor staat I4F juridisch sterk tegenover claims van de twee fabrikanten, die beweren dat zij en niet I4F de rechtmatige eigenaren van het systeem zijn.

Het systeem wordt inmiddels wereldwijd ingezet in miljoenen vierkante meters laminaat, parket, LVT en WPC (hout plastic composiet). I4F beweert de uitvinder te zijn van het systeem, dat uit één stuk bestaat en als een zogenaamde drop lock functioneert. John Rietveldt, CEO van I4F: “We geloven dat deze voorlopige uitspraak door EPO ons helpt om ons patent te beschermen en onze licentienemers sterkt in hun beslissing om met ons in zee te gaan. Keuzevrijheid en revolutionaire vernieuwing, daar draait het om bij ons bedrijf.” Op de foto geen saaie klikverbinding maar het prachtige Willemstad.