GFA meeting in Vicenza: groei en schaarste

09-10-2017
GFA meeting in Vicenza: groei en schaarste

GFA meeting in Vicenza: groei en schaarste


VICENZA - In juni werd in het Italiaanse Vicenza vergaderd door de Global Flooring Alliance (GFA). Deze vereniging van importeurs en groothandels in vloeren besprak een aantal belangrijke onderwerpen, waaronder de verwachte stijging van de prijs voor eikenhout.

Naast het doornemen van nationale en globale ontwikkelingen op de markt voor vloeren was duurzaamheid weer een belangrijk punt op de agenda. Daarnaast werd de voortdurende groei van het marktaandeel voor LVT besproken, naast de stijgende populariteit van parket en de daarbij gepaard gaande stijging van de prijzen voor eiken en de schaarste die dreigt te ontstaan.

De vereniging verwacht ook een aantal nieuwe leden te mogen begroeten tijdens de komende vergadering tijdens Domotex 2018 op 14 januari aanstaande. Volgens voorzitter Carlo Cavinato is het delen van kennis en het uitwisselen van informatie de basis van het succes van de GFA. "Voordat bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden op de markt hebben wij deze al in detail besproken tijdens onze vergaderingen. Dit is een van de voordelen van ons lidmaatschap: de leden kunnen elkaar helpen met raad en daad bij lokale marktontwikkelingen." Over twee jaar bestaat de GFA 30 jaar en volgens de voorzitter is men van plan om dit te gaan vieren. De plannen hiervoor zijn al gemaakt in Vicenza. Op de foto de leden die daar in juni bijeen zijn gekomen met in het midden (met de rode das) gastheer en voorzitter Cavinato.