Gids voor gezondere scholen

06-12-2022
Gids voor gezondere scholen

Zeker de helft van de schoolgebouwen moet grondig gerenoveerd of zelfs vernieuwd worden, blijkt uit onderzoek van Koninklijk Bouwend Nederland. Om verbetering te stimuleren heeft Tarkett onlangs een onderwijs oplossingengids met adviezen voor het interieurontwerp van schoolgebouwen geïntroduceerd.

Gids voor gezondere scholen

De gids van Tarkett is bruikbaar voor architecten van schoolgebouwen, onderwijsbestuurders, vastgoedbeheerders en overige betrokken partijen, zoals gemeenten. Met de gids kan een aangename omgeving worden gecreëerd om in te leren en te werken.

Gids voor gezondere scholen

‘Tijdens de coronapandemie werd duidelijk dat veel scholen te maken hebben met een slechte binnenluchtkwaliteit. De hoge energieprijzen waarschuwen ons dat Nederlandse schoolgebouwen gerenoveerd en geïsoleerd moeten worden. Legio gebouwen voldoen niet aan de huidige ventilatie-, duurzaamheids- en gezondheidseisen en bevatten schimmel, vocht, tocht of te weinig frisse lucht’, aldus Ruben van der Plank, Key Accountmanager Education bij Tarkett.

Koninklijk Bouwend Nederland noemt als grootste knelpunt dat schoolgebouwen zich meer moeten aanpassen aan een veranderende leeromgeving, terwijl deze vaak puur op klassikaal onderwijs zijn ingericht. In het overgrote deel van de schoolgebouwen (80%) schiet de binnenluchtkwaliteit tekort. Ook op gebieden als temperatuur, akoestiek en licht zijn veel tekortkomingen op te merken.

De gids voor onderwijsoplossingen kan hier worden gedownload.