Gilde bezoekt Bijlard Professional Adhesives

Gilde bezoekt Bijlard Professional Adhesives | Parketblad

ZOETERMEER- Donderdagmiddag 24 september heeft een groep leden van het Gilde van Parketteurs een bezoek gebracht aan lijmfabriek Bijlard Professional Adhesives in Zoetermeer. Het werd een informatieve bijeenkomst voor beide partijen.

De groep werd gastvrij onthaald en welkom geheten door directeur Peter Bijlard. De groep Gildeleden kregen daarna een presentatie over Bijlard MS-Floor, de elastische 1-komponent parketlijm van de fabrikant uit Zoetermeer. De opbouw en de toepassing van dit oplosmiddelvrije produkt op basis van Silane Modified Polymers werden in de presentatie helder en uitvoerig toegelicht.

Vervolgens kregen de leden in groepjes een rondleiding door de fabriek van Bijlard. Het blijft een fascinerend gezicht: een aantal chemische bestanddelen wordt machinaal gemengd en levert een substantie op waarvan de buitenstaander pas tijdens het geautomatiseerde verpakken denkt: hé, dat is een emmer met lijm. Vertegenwoordiger Dick Heijster ontpopte zich als een enthousiasmerende rondleider. Hij wees de leden ook op de andere parketproducten van Bijlard: egaline, verschillende primers, een epoxy scherm en de 2k PU lijm die het bedrijf eveneens produceert.

De nadruk lag echter op MS-Floor: de lijm hardt uit onder invloed van luchtvochtigheid (zelfs de 7-8% restvocht in de meeste vloerdelen is al voldoende om de reactie op gang te brengen) en heeft geen primer nodig. De lijm is watervrij en aangebracht in een laag van 2 mm dikte is de uithardtijd 24 uur. Heijster: "De lijm is veilig en schoon, kant en klaar voor gebruik en draagt bij aan het terugdringen van het contactgeluid van de vloer." Bijlard International heeft zich onlangs aangemeld als Vriend van het Gilde en de verwachting dat er wederzijds nuttige kennis zal worden uitgewisseld werd al bevestigd door dit bezoek, dat smakelijk werd afgesloten met een Indisch buffet voor de aanwezigen.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen