Gilde steunt school in Roemenië

19-03-2013
Gilde steunt school in Roemenië

Gilde steunt school in Roemenië

SIBIU/HERMANNSTADT (RO) – Vandaag vertrekken Mari Habraken, Jan van der Kroef, Joey Leenders en Gérard Piket voor tien dagen naar Roemenië. Na maanden van voorbereiding gaan de vier leden van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs samen met veertien leerling-parketteurs uit diverse Europese landen geheel belangeloos helpen bij een sociaal project in Sibiu/Hermannstadt, een stad van ruim 170.000 inwoners in Transsylvanië.

 

Het renovatieproject van meer dan 400 vierkante meter in het George Lazar College is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Mari Habraken en Marius Filipaşcu. Hij is docent parketleggen en vice-president van de Dr. Iuga de Saliste Foundation. “De doelen van dit project zijn deze middelbare school te helpen en met leerlingen uit verschillende Europese landen samen iets moois neer te zetten en van elkaar te leren”, vertelt Habraken. De deelnemers komen uit Roemenië, Nederland, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Ierland.

 

‘Compliment waard’

Tijdens het project zullen de vrijwilligers niet alleen maar werken. Habraken: “Er zijn ook diverse uitstapjes en excursies. Dit alles is een compliment waard aan al diegenen die zich in deze moeilijke economische tijd belangeloos voor dit project inzetten om andere mensen te helpen. Daarnaast is het ook een mooie uitdaging voor al deze jonge parketteurs om te leren door over hun grenzen te kijken!”

De schuurmachines en -banden komen van Lägler en een plaatselijke groothandel sponsort de olie. De Nederlandse parketteurs worden gesponsord met kleding van de Plinten & Profielen Centrale en Tover. Ook Carhartt, Fento en Peitsman dragen hun steentje bij.

Op de foto rechts Mari Habraken in gesprek met Marius Filipaşcu tijdens de voorbereidingen van het Europees Kampioenschap Parketleggen 2012 in Neustadt an der Aisch, zomer 2011.