Global Flooring Alliance (GFA) trekt aandacht

15-04-2016
Global Flooring Alliance (GFA) trekt aandacht

Global Flooring Alliance (GFA) trekt aandacht


RIJSWIJK- Vorig jaar voorspelde de Global Flooring Alliance dat bewustzijn en kwaliteit de voornaamste factoren zijn voor het behalen van succes in de vloeren handel. De trend richting een natuurlijke uitstraling van vloeren bewijst deze stelling, aldus de GFA.


De club heeft inmiddels  de interesse gewekt van parketdistributeurs van over de gehele wereld. Maderas Pinas uit Mexico is dan ook onlangs toegetreden als lid van de GFA.


Carlo Cavinato (Cavinato S.p.A., Italië, zie foto), onlangs herkozen tot voorzitter van de GFA, is niet verrast. “We zijn een zeer actieve organisatie. We zijn er om harde vloerbedekking te promoten in de meest brede zin van het woord en om informatie over techniek, markten en producten uit te wisselen. De leden helpen elkaar ook bij strategische overnamen. Wij zijn al meer dan 25 jaar de stem van de vloeren handel.  Bewustzijn voor thema's als milieu, duurzaamheid en gezondheid zijn van belang voor onze leden. Niet alleen als toegevoegde waarde voor de handel, maa we bekommeren ons oprecht over de mensen aan wie we onze producten verkopen."


Opmerkelijk is de interesse voor het lidmaatschap van de GFA vanuit Aziatische en Arabische leveranciers. Cavinato: "Dit toont precies aan hoe globaal onze branche is geworden. Tijdens de volgende bijeenkomst in Vicenza  hopen we een Iraanse kandidaat welkom te kunnen heten als lid. De markten zijn er beter aan toe dan een paar jaar geleden. Leveranciers weten dat dit het moment is om lid te worden van een solide organisatie, zoals de GFA. Bij ons profiteert ieder lid van het lidmaatschap."


Opgericht in 1989 staat het lidmaatschap van de GFA open voor één parketimporteur/distributeur per land om binnenlandse conflicten te voorkomen. De vereniging komt twee keer per jaar bij elkaar: tijdens Domotex en in een land van een lid.

Er zijn op dit moment 13 leden (dus uit 13 landen): Torlys (Canada), AB Küpfer (Chili), Lincona (Estland), Trio Floor (Finland), Chetham Timber (Ierland), Egill Árnason (IIsland), Cavinato (Italië), Maderas Finas (Mexico), Listor (Portugal), Polimpex (Rusland), Alpod (Slovenië), BoDeWo (Zwitzerland) and Hanna Home (Turkije). GFA verwacht binnenkort een Nederlands lid te kunnen verwelkomen.

Het bestuur bestaat uit: Carlo Cavinato (Voorzitter), Matjaz Stefan (Penningmeester) en Jos Krijnen (Secretaris).


Der volgende GFA vergadering is in juni in Vicenza.