Goed bestand tegen slijtage, glans en vlekken (aldus Unilin)

15-01-2016
Goed bestand tegen slijtage, glans en vlekken (aldus Unilin)

Goed bestand tegen slijtage, glans en vlekken (aldus Unilin)

WIELSBEKE- UNILIN, met consumentenmerk Quick-Step en projectontwikkelingmerk Pergo, kondigt trots de resultaten aan van een vergelijkende laboratoriumtest met zijn houten vloeren.

Bij deze test werden de vloeren getoetst op drie punten: weerstand tegen slijtage, vlekken en glans. Uit de tests is duidelijk gebleken dat de houten vloeren van zowel Pergo als Quick-Step buitengewoon duurzaam zijn. Een video van het testproces en de resultaten zal in première te zien zijn op de Domotex-beurs in het Duitse Hannover.

"Kwaliteit is een van onze kernwaarden, en zal dat ook altijd blijven net als innovatie en design", zegt Carl Plyson, General Manager Wood bij UNILIN, divisie Flooring. "Deze testresultaten bewijzen dat onze inspanningen werkelijk het verschil maken." Er werden drie criteria getest: de weerstand tegen slijtage, vlekken en glans. In elke testfase werd een staal van een van de samengestelde hardhouten UNILIN-vloeren van Pergo of Quick-Step vergeleken met stalen van andere houten vloeren.

Om na te gaan in welke mate gelakte vloeren bestand zijn tegen slijtage door dagelijks gebruik, werd een bureaustoel met een gewicht van 90 kilo erin 25.000 keer in cirkels over de vloerstalen gerold. Daarna werden de stalen vergeleken. Bij de UNILIN-vloer waren geen tekenen te zien van schade aan het profiel of het oppervlak, terwijl de andere gelakte vloeren zichtbare krassen, kleine zwarte puntjes en openingen in de profielen vertoonden.

Bij de tweede duurzaamheidstest werd nagegaan in welke mate de vloeren bestand waren tegen vlekken. Er werd koffie gegoten op een stukje van een geoliede houten UNILIN-vloer en op een andere geoliede houten vloer. Ongeveer zestien uur later werden de stalen afgespoeld met water. Ze kregen een cijfer tussen 1 en 5 ( van 'geen verandering' tot 'totale vernietiging van de toplaag'). Voor de gelakte vloeren gebruikten de testers aceton. In beide gevallen kwamen de houten vloeren van Pergo en Quick-Step als minst beschadigde uit de test, zo stelt men in Wielsbeke.

Goed bestand tegen slijtage, glans en vlekken (aldus Unilin)