Haarfijn en hergebruikt

01-02-2021
Haarfijn en hergebruikt

Parketlegger Gerben ter Haar van Haarfijn Hout is ervan overtuigd dat klanten in de toekomst steeds vaker zullen kiezen voor vloeren en trappen van reclaimed hout. In een woning in Utrecht plaatste hij, in samenwerking met interieurarchitect Malou ter Horst, een duurzame vloer van houten balken van een voormalig gebouw van Rijkswaterstaat in Zeeland.
Haarfijn en hergebruikt
Ter Haar trok er een week voor uit om de vloer te leggen in de ruimte van ongeveer 40 vierkante meter. “Leg je een standaardvloer in een ruimte van die omvang, dan kost dit natuurlijk nooit zo veel tijd,” vertelt de eigenaar van Haarfijn Hout. “Dit geeft al aan dat niet iedereen het zomaar aandurft om deze unieke vloer te plaatsen. Het vergt precisiewerk om alle details in deze niet alledaagse klus tot in de perfectie uit te kunnen voeren.”
 
Vloer met 3D-effect
Een belangrijke wens van de klant was om een vloer te realiseren van hergebruikte materialen. In haar zoektocht kwam Ter Horst uit bij Rik Ruigrok van Herso, die de partij mahoniehout van Rijkswaterstaat had opgekocht. “Dit mahoniehout heb ik gekocht van Rik en door Bart Oerlemans van Bart Beugt laten verwerken tot driehoeken. Het resultaat is hartstikke mooi geworden.”
Ook Ter Haar is zeer content met het eindresultaat en erg onder de indruk van het 3D-effect dat de vloer creëert in de woning. “Als je recht op de vloer kijkt, krijg je een heel ander beeld dan wanneer je er schuin tegenaan kijkt. Dit geeft een heel bijzondere beleving.”
 
De volledige reportage is te lezen in Parketblad nr 1 2020

Haarfijn en hergebruikt