HARO doet nu ook trappen, tafels en wanden

31-03-2017
HARO doet nu ook trappen, tafels en wanden

HARO doet nu ook trappen, tafels en wanden


ROSENHEIM - Nee, ik word niet betaald vanuit Beieren, maar HARO blijft maar strooien met nieuwtjes. Vloeren zijn blijkbaar niet voldoende voor de fabrikant, men heeft besloten nu ook houten trappen, wanden en zelfs tafels op de markt te brengen.

Natuurlijk, hout is hout of je er nu een parketvloer of een tafel van maakt. Maar dat een vloeren fabrikant trappen, wanden en tafels gaat produceren is, vind ik, niet alledaags. HARO neemt het gehele interieur over! Straks maakt men in Rosenheim ook ledikanten, kasten en brandhout voor de open haard...Aan de andere kant, het bedrijf begon 151 jaar geleden als fabrikant van lucifers en heeft jarenlang de markt voor houten toiletbrillen gedomineerd. Dus product diversificatie is hen niet vreemd.

Onder de naam HARO Interior vallen nu de producten HARO Wall, HARO Stairs en, inderdaad, u raadt het al, HARO Tables. Het idee achter alle drie de producten is dat men deze kan afstemmen op een HARO vloer naar keuze. Wanneer je zowel de vloer als de tafel, trap en wand in dezelfde houtsoort, kleur en sortering kiest (wat dus in theorie mogelijk is) levert dat gegarandeerd een heel bijzonder interieur op. Het lijkt me wel bijzonder desoriënterend, maar dit terzijde.

HARO Wall heeft twee speciaal ontworpen panelen; Nevada en Patagonia. De eerste meet 62 x 496 mm en is verkrijgbaar in de diktes 3.7, 4.7 en 7.3 mm. Patagonia meet 120 x 1000 mm en is 11.2 mm dik.  Er zijn zeven houttypen verkrijgbaar die allemaal geborsteld en geolied zijn. De houtsoorten zijn eiken en noten. De panelen worden geplakt of direct verlijmd, schroeven of spijkeren is niet nodig.

Een extra nieuwtje is het aanbrengen van rails op de wand zodat men letterlijk vloeren aan de wand kan schuiven. Hierdoor is het mogelijk om ieder HARO parket en laminaat, maar ook de Celenio steenlook tegels, aan de wand te bevestigen. Ontwerp vrijheid tot en met, denk ik.

HARO Stairs betekent traptreden en panelen voor aan de zijkant van een gesloten trap die gemaakt worden van HARO parket. De keuze is dus net zo groot als het assortiment. De HARO Table is ontstaan als accessoire op een beursstand van de fabrikant waar zeer enthousiast op werd gereageerd. Men kan nu kiezen uit twaalf parket vloeren in drie formaten met twee frames. Klanten kunnen via een confugurator op de site van HARO zelf een tafel ontwerpen binnen deze parameters. Ik zeg: tijd voor een comeback van de houten toiletbril in twaalf parketuitvoeringen! Ik wil er graag eentje in kops hout, HARO!

  

 

HARO doet nu ook trappen, tafels en wanden
HARO doet nu ook trappen, tafels en wanden