HARO laminaat is jarig: 30 jaar jong

01-08-2017
HARO laminaat is jarig: 30 jaar jong

HARO laminaat is jarig: 30 jaar jong


ROSENHEIM - HARO startte 30 jaar geleden met het op de markt brengen van laminaat vloeren en wil ons daar graag aan herinneren. Nou, vooruit dan. Een kleine opsomming van wat het Duitse merk in 30 jaar heeft bereikt met laminaat.

"HARO is de afgelopen 30 jaar als een van de pioniers voor laminaat in Duitsland zeer succesvol geweest met dit product dankzij innovaties als aquatec bescherming tegen vocht, het grote formaat Gran Via en de stilste laminaat vloer ter wereld." Als je jarig bent mag je een beetje opscheppen...

De parketfabrikant begon dus met laminaat in 1987. Het moest een alternatief zijn voor parket, met name wat betreft de prijs, maar er mochten geen concessies worden gedaan in de natuurlijke look en feel van het product plus dat het zeer praktisch moest zijn: eenvoudig te leggen en eenvoudig te onderhouden.  met TOP Connect en Silent CT wist men de vloeren, naar eigen zeggen, onderscheidend te maken van andere laminaat merken. Hoogste kwaliteit HDF als drager, hoogste kwaliteit decorpapier, eigen impregnatie. "Aandacht voor ieder detail."

De natuur als inspiratiebron voor de oppervlakken: zo veel mogelijk laten voelen en laten uitzien als echt hout, dat is voor de Beierse fabrikant altijd het uitgangspunt geweest, aangezien echt hout en HARO al meer dan 100 jaar bij elkaar horen. De fabriek begon ooit met het maken van lucifers en houten WC brillen...Oog voor detail betekent ook een brede range aan accessoires, zoals plinten, ondervloeren en onderhoud producten. Daarom vraagt men (in Duitsland in ieder geval) ook bij laminaat om een HARO vloer, zo stelt de fabrikant. Hoe dan ook, gefeliciteerd en op naar de volgende 30 jaar. Of zou laminaat tegen die tijd totaal vervangen zijn door LVT?