Het exotische paradijs van Quick-Step

24-04-2017
Het exotische paradijs van Quick-Step

Het exotische paradijs van Quick-Step


WIELSBEKE - We hebben er even op moeten wachten maar de trendwatchers van Quick-Step hebben, na minimalisme en Scandinavisch knus, weer een nieuwe trend voor de komende maanden: het zelfgemaakte exotische paradijs.

Onze wereld draait maar door: technologische vernieuwingen volgen elkaar snel op, mobiele apparaten bepalen steeds meer ons leven. We willen soms ook ontsnappen aan deze technologische jungle die ons opjaagt en genieten van eenvoud en (de grootste luxe van ons bestaan:) rust. Dan kan je de natuur ingaan, maar met ons klimaat kan je ook binnen de wildernis in huis halen met exotische planten, tropische prints en "etnische details"... Dat laatste is een mooie benaming voor Afrikaanse potten, Zuid Amerikaanse ponchos en Aziatische maskers.

Hee, maar de tropische vogels en palmbomen zijn toch zo 2015? Dat klopt, die "etnische details" maken het grote verschil met de vorige toekan- en ananastrend. De dames van Quick-Step hebben goed naar de catwalks van de groter modeshows gekeken en het is Afrikaanse prints en kleuren die de klok slaan. Dus wordt dit door vertaald naar het interieur, een logische stap. Ze gebruiken het briljante woord Jungalow voor dit interieur dat een mix van een Ethiopische restaurant, een volkenkundig museum en min of meer standaard ruim en licht interieur is. Geometrische patronen in felle kleuren of zwart-wit, rotan of bamboe meubelen, luipaardprints en...toch opnieuw toekan behang.

"Behang van grappige ananassen in tekenfilm stijl tot elegante dramatische vegetatie" bepalen de kleuren en patronen op de muur. Volgens mij dus toch voor een groot deel 2015, de trends worden wel heel snel gerecycled! Leg een tapijt met een tribale print neer of pimp je kussens met etnisch ogende slopen en je bent al een eind op weg, aldus de dames. Een paar woeste planten er bij en de thuisjungle in de Jungalow is af. Of dit nu voor de felbegeerde rust zorgt kan ik niet goed inschatten. Hopelijk belemmeren de palmen en bananenbomen het bereik in de huiskamer en staan telefoon en tablet en interactieve tv dus op zwart...

Maar het draait om de vloeren, uiteraard! Ik zou zeggen: als neutrale tegenhanger van deze wilde decoratie, kies voor een neutrale, natuurlijke vloer. Wat zegt de Belgische vloeren fabrikant? Rotan, bamboe, kurk en (tropisch) hout. "Speel met marmer of een lederlook," Prachtig, maar dat zit toch niet in het Quick-Step programma? Klopt, maar met de collectie parket, laminaat en vinyl van Quick-Step benader je deze vloeren zo dicht mogelijk, aldus de fabrikant, die het omschrijft als "imitatiealternatieven" met een hoge slijtvastheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de Floor Explorer op de site van Quick-Step kan men zelf bepalen welke vloer het beste past bij de Jungalow.

  

Het exotische paradijs van Quick-Step
Het exotische paradijs van Quick-Step