Het patentgedonder duurt voort...

Het patentgedonder duurt voort... | Parketblad


RIJSWIJK- Een paar weken geleden won I4F (Innovations4Flooring) een patent rechtszaak van Unilin, nu worden vloeren met een I4F verbinding aangeklaagd door Vällinge vanwege het schenden van diens Amerikaanse patenten op verbindingen voor LVT en WPC vloeren.

Deze LVT en WPC (Wood Plastic Composite) vloeren worden in China gemaakt en in de Verenigde Staten verkocht door de bouwmarkten Halstead en Home Depot (die tot hetzelfde moederbedrijf horen). De vloeren zijn blijkbaar voorzien van een klik verbinding die te veel zou lijken op die van Vällinge. De rechtzaak is aanhangig gemaakt in de staat Delaware (daar is het moederbedrijf van de aangeklaagde bouwmarkten gevestigd). Het zou gaan om het inbreuk maken op maar liefst 9 Amerikaanse patenten.

Uiteraard is het Zweedse bedrijf er terecht op gebrand om haar duurbetaalde patenten te beschermen, maar ik kan mij opnieuw niet aan de indruk onttrekken dat er inmiddels een gehele juridische industrie is opgetuigd die leeft van deze geschillen. Wie weet is het wel een aparte bron van inkomsten (en uitgaven) binnen de boekhouding van de grote merken in klik verbindingen...
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen