Het patentgedonder krijgt een vervolg

Het patentgedonder krijgt een vervolg | Parketblad


RIJSWIJK- Je kon het zien aankomen: Innovations4Flooring (I4F) laat de rechtszaak die Vällinge tegen twee klanten van I4F heeft aangespannen niet op zich zitten en komt in verweer. De enige winnaars in deze touw trekwedstrijd lijken mij de advocaten.
Innovations4Flooring (I4F) kondigde gisteren aan dat het aantal licentienemers van haar klik systemen het afgelopen jaar is verdubbeld naar 25. Daarnaast reageerde het in Willemstad gevestigde bedrijf op de "manipulatieve mededeling" gedaan door Vällinge de dag daarvoor. “I4F’s innovatieve locking technologieën zijn snel de marktstandaard aan het worden en het is geen geheim dat Vällinge in rap tempo licentienemers aan ons aan het verliezen is. Echter, in plaats van betekenisvolle vernieuwingen op de markt te brengen is Vällinge wanhopig bezig de markt te manipuleren door lege bedreigingen en angstverhalen te verspreiden,” aldus John Rietveldt, CEO van I4F.

 

“Deze onzinnige en inhoudsloze rechtszaak in de Verenigde Staten tegen een van hun eigen klanten is het zoveelste voorbeeld van hoe Vällinge probeert om vrijheid van keuze voor klanten er uit te stampen door juridische intimidatie. Ze hebben geen concrete details gegeven waarom wij een inbreuk zouden hebben gemaakt op die Amerikaanse patenten. De producten die ze noemden worden niet door Halstead gevoerd en de genoemde patenten hebben ook geen relatie met de door hen opgevoerde producten. Bovendien is Vällinge's Europese patent aanvraag voor een klik verbinding aan de lange zijde van een vloerdeel onlangs afgewezen.  I4F is op dit moment bezig om langs juridische weg het Nederlandse deel van een ander patent van Vällinge ongeldig te laten verklaren." 


I4F vertrouwt er volledig op dat haar licentienemers en klanten volledig beschermd zijn tegen dit soort aanklachten en zal alles in het werk stellen om ook in de toekomst keuzevrijheid in het kiezen van klik verbindingen te garanderen, zo stelt het bedrijf. Op de foto het sfeervolle Willemstad.

 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen